Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Itävallan Hauser voittoon ampumahiihdon maailmancupissa, suomalaisnaiset kaukana kärjestä

Lisa Theresa Hauser juhli voittoa Italian Anterselvassa. AFP / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Itävallan Lisa Theresa Hauser nappasi torstaina ensimmäisen voittonsa ampumahiihdon naisten maailmancupin kilpailuissa. Hauser oli ylivoimainen ykkönen normaalimatkan kilpailussa Italian Antholz-Anterselvassa.

Yhden sakon ampunut Hauser kukisti toiseksi yltäneen Ukrainan Julia Dzhiman 43,7 sekunnilla. Ranskan Anais Chevalier-Bouchet oli 15 kilometrin matkalla kolmas. Dzhima ampui puhtaasti ja Chevalier-Bouchet yhden sakkominuutin.

– Itken hieman onnen takia. Tämä on uskomatonta. Sitä harjoittelee koko kesän tähtäimenään voittaa maailmancupissa ensimmäistä kertaa, ja tänään se tapahtui, liikuttunut Hauser sanoi maailmancupin kotisivuilla .

Suomen Suvi Minkkinen oli 58:s, Venla Lehtonen 68:s ja Erika Jänkä 78:s. Neljä sakkoa kerännyt Minkkinen jäi kärjestä yli kuusi, viiden sakon Lehtonen yli seitsemän ja neljän sakon Jänkä yli kahdeksan minuuttia.

Selkävaivoista kärsivä Mari Eder jätti kilpailun väliin.

– Päällimmäisenä on mielessä, että liikaa sakkoja. Helppo olosuhde, ei voi sen piikkiin panna mitään, Minkkinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Minkkiselle kertyi sekä pysty- että makuupaikoilta yhteensä kaksi sakkominuuttia.

– Ensimmäinen pysty oli tosi levottoman tuntuinen. Viimeiselle pystylle tulin sillä ajatuksella, että pakko saada edes yksi hyvä ammunta tähän kisaan, Minkkinen sanoi ja oli tyytyväinen hiihtoonsa.

"Ei jäänyt kauheasti tästä päivästä kerrottavaa"

Myös Lehtonen piti hiihtoaan hyvänä, mutta ampuminen tuotti pettymyksen.

– Ammunta oli tänään huonoa. Ei ollut niin rentoa tuntemukseltaan, vähän oli sellaista jäkittämistä, Lehtonen sanoi.

Jänkä ampui kaikki sakkominuuttinsa pystypaikoilta.

– Ei jäänyt kauheasti tästä päivästä mitään kerrottavaa. Makuut olivat ihan ok, jos jotakin positiivista haluaa sieltä kaivaa. Eka pysty oli tosi vaikea, tärisi ja joutui ottamaan asentoa uusiksi.

Maailmancup jatkuu Italiassa perjantaina miesten normaalimatkalla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut