Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Toyotalla kolmoisjohto Monte Carlon MM-rallissa – turvautuuko uusi pomo Latvala tallimääräykseen?

Belgialainen Thierry Neuville vauhdissa Monte Carlon rallissa. AFP / LEHTIKUVA

Aki Hietavala / STT

Jari-Matti Latvala on saamassa loistavan startin uudessa pestissään Toyotan tallipäällikkönä. Toyota-kuskeilla on Monte Carlon MM-rallissa kolmoisjohto ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta.

Sebastien Ogier on kärkitilalla 13 sekunnin turvin ennen Elfyn Evansia. Kalle Rovanperä on kolmantena vajaan minuutin päässä kärjestä.

– Kyllä tässä vielä haastetta riittää. Huomenna Power Stage on yksi vaikeimpia pätkiä, mitä minä olen nähnyt. Se on alamäkeen, ja siellä oli erittäin vahva jää jo nuotituksessa, Latvala huomautti.

Tallipomo suunnitteli jututtavansa kuljettajansa mahdollisen tallimääräyksen tiimoilta. Evans tuskin kuitenkaan kovin helposti suostuu jättämään voittotaiston välistä.

– Sitä meidän täytyy porukalla miettiä. Tehdään yhdessä taktiikka huomiselle. Kaikki kuskit ovat olleet täällä elementissään, mutta homma on saatava vietyä loppuun saakka, Latvala totesi.

Rovanperällä kova kisa kolmostilasta

20-vuotiaalla Rovanperällä riittää kisattavaa vielä sunnuntaina. Hyundain Thierry Neuville on neljäntenä vain seitsemän sekuntia suomalaisen perässä.

– Huominen on ihan mielenkiintoinen päivä. En tiedä, millainen keli siellä on nyt. Se nuotitettiin ensimmäisenä, joten se voi olla muuttunut aika paljon. Tietenkin me kokeillaan se kolmas sija ottaa, Rovanperä summasi.

Neuville valitsi lauantain toiselle pätkälle kuluneet nastarenkaat, jotka toimivat paremmin kuin Toyota-kuskien valitsemat uudet pyörät. Päivän kahdella muulla EK:lla Rovanperä oli puolestaan nopeampi belgialaista.

– Ajoin sen toisen pätkän ihan hyvin omasta mielestäni, mutta näyttäisi vain siltä, että tie huononi aika paljon takana tulijoille. Siellä pystyi edessä olevat hyötymään aika paljon, Rovanperä huomautti.

– Neuville pääsi iskemään ja hyökkäsi niin lähelle, että hän on aivan Kallen kannassa. Seb ja Elfyn ovat vielä ihan hyvissä asemissa. Tilanne näytti niin hienolta, mutta nyt se antoi hieman lisää painetta meille, tallipäällikkö säesti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut