Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Patrik Laine siirtyy Jarmo Kekäläisen johtamaan Columbukseen

Patrik Laine siirtyy Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Raiko Häyrinen / STT

Patrik Laine on myyty osana usean pelaajan kauppaa NHL-jääkiekkoliigan Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin, Jets kertoi Twitterissä sen jälkeen kun useat pohjoisamerikkalaiset mediat olivat uutisoineet asiasta. Laineen lisäksi Jack Roslovic siirtyy general manager Jarmo Kekäläisen johtamaan Blue Jacketsiin.

Jets puolestaan saa Pierre-Luc Duboisin ja kolmannen kierroksen varausoikeuden vuonna 2022.

– Joukkueemme hyökkäyksen vahvistaminen on ollut prioriteetti, ja Patrik Laineen ja Jack Roslovicin hankinnat tekevät sen. Patrik on pelaaja, jonka tunnemme erittäin hyvin, ja hänestä on nopeasti tullut yksi liigan parhaista maalintekijöistä. Jack on jännittävä nuori pelaaja, jolla on mahtava potentiaali, ja olemme innoissamme, että tuomme hänet kotiin Columbukseen Blue Jacketsin pelaajana, Kekäläinen sanoi joukkueensa nettisivuilla .

Peräkkäiset varaukset 2016

Laine ja Dubois olivat kesällä 2016 NHL:n varaustilaisuuden toinen ja kolmas valinta. Laine, 22, pelasi nuoren uransa tehokkaimman NHL-kauden 2017–2018, jolloin hän laukoi 82 ottelussa 44 maalia ja syötti 26.

Laineen siirtoa on uumoiltu jo jonkin aikaa, sillä viime kaudella hän juuttui Winnipegin kakkosketjuun. Laineen nykyisen sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen, ja hän tavoittelee ensi kaudeksi palkankorotusta. Jetsille se on vaikea pala joukkueen palkkakaton takia.

– Kun tulin Winnipegiin 18-vuotiaana, en tiennyt mitä odottaa. Hyvin nopeasti tuli selväksi, että tämä kaupunki rakasti jääkiekkoa enemmän kuin mitään muuta. En olisi voinut pyytää lojaalimpaa, omistautuneempaa ja intohimoisempaa fanikuntaa. Kiitos kaikille Jetsin faneille, jotka ottivat minut omakseen ja osaksi perhettään, Laine kiitti Instagramissa .

Laine kiitti myös Jetsin johtoa valinnastaan kesän 2016 varaustilaisuudessa ja mahdollisuuden antamisesta.

– Olen kiitollinen kaikesta mitä valmentajat, huoltajat ja tukijoukot ovat tehneet vuokseni. Kiitos, että näytitte minulle, miten olla ammattilainen, ja että autoitte minua onnistumaan jäällä ja sen ulkopuolella, Laine kirjoitti.

Laine kiitteli myös joukkuekavereitaan ja lupasi Columbukselle olevansa valmis tekemään töitä.

– Blue Jacketsin fanit, olkaa valmiina, Laine päätti kirjoituksensa.

Laine avasi kuluvan kauden kahdella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä Jetsin ensimmäisessä ottelussa, mutta on sen jälkeen ollut sivussa yläkehovamman takia.

Dubois puolestaan teki juuri ennen kauden alkua kaksivuotisen ja 10 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, mutta on pyytänyt Columbukselta siirtoa. Dubois'n toistaiseksi paras kausi oli 2018–2019, jolloin hän keräsi 27 maalia ja 61 tehopistettä. Dubois tuo Jetsiin myös puolustuksessa urakoivan hyökkääjän, joka pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä.

Tällä kaudella Dubois on pelannut viisi ottelua, joissa hän on tehnyt yhden maalin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut