Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistetyn kokonaissaalis kuihtui Ilkka Herolan pisteisiin

Ilkka Herolan yhdeksännestä sijasta kuittaamat 29 maailmancupin pistettä jäivät Salpausselän yhdistetyn ainoaksi suomalaissaaliiksi. Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen, Otto Niittykoski ja Wille Karhumaa hiihtivät maaliin sijoilla 31–34, ja mäessä tukevasti epäonnistunut Eero Hirvonen keskeytti kilpailun ennen hiihto-osuutta.

– Odotus oli korkeammalla, yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen tiivisti päivän.

– Edellinen viikonloppu Val di Fiemmessä oli hyvä, mutta nyt kilpailu oli joukkueelta kokonaisuudessaan heikohko.

Herola jatkaa cupia kärkikymmenikössä ja pitää hallussaan maailmancupin yhdeksättä sijaa. Kukkonen olisi toivonut uusia miehiä cupin pisteille eli 30 parhaan joukkoon, mutta suomalaiset jäivät joukolla niukasti pistesijoilta.

Hirvosen epäonnistuminen on Oberstdorfin MM-kisojen kannalta suurin huoli. Hyppyongelmaan paneudutaan nyt Suomessa kaikessa rauhassa, sillä Hirvonen ei osallistu ensi viikolla Seefeldin maailmancupiin eikä välttämättä myöskään Klingenthalin kisoihin helmikuun alussa.

– Eero skippaa ainakin Seefeldin. Yritämme järjestää hänelle rauhallisen, stressittömän harjoitustilanteen. Se on nyt ainoa tie, Kukkonen arveli.

Kynnet eivät aivan ylettyneet kuudenteen sijaan

Herola ei ollut tyytyväinen yhdeksänteen sijaan. Hän piti suorituksiaan tasapaksuna sekä mäessä (mäkiosuuden 18:s) että hiihdossa, vaikka oli päivän nopein hiihtäjä.

– Hyvänä päivänä kuudes sija olisi ollut hiihdossa otettavissa. Nyt paukut loppuivat lopussa kesken. Loppu jäi vajaaksi, Herola sanoi.

– Kuudetta sijaa korkeammalle sijoittuminen oli nyt utopiaa.

Hirvonen koki voimakkaasti, ettei ollut palautunut edellisviikonlopun kolmesta kilpailusta Val di Fiemmessä. Myös Herola tunsi, ettei ollut herkimmillään mäessä eikä hiihdossa.

Herola ei osallistunut Fiemmen kisoja edeltäneelle korkean paikan leirille. Kukkonen pohti, olisivatko muut väsyneitä leirin ja Fiemmen kisojen yhdistelmästä.

– Niillä saattoi olla kerrannaisvaikutus, Kukkonen arveli.

Hirvonen hioo ensi viikolla hyppyjään joko Kuopiossa tai Jyväskylässä, kun muu maajoukkue matkustaa Seefeldin maailmancupiin. Kuopiossa hyppyjä valvoisi Kimmo Savolainen, Jyväskylässä Risto Pirttimäki.