Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

NHL:n seurapomot arvioivat Laine-kauppaa varsin tasapuoliseksi, mutta myös "upeaksi kaupaksi Winnipegille"

Janne Lehikoinen / STT

NHL-jääkiekkoliigan lauantainen pelaajakauppa, jossa Patrik Laine vaihtoi Winnipegistä Columbukseen ja Pierre-Luc Dubois Columbuksesta Winnipegiin, herätti suomalaista maalinsylkijäänsä rakastaneessa Winnipegissä hienoista kuohuntaa. Moni Jets-fani ihmetteli, kuinka nuoresta "sniperistä" noinkin "halvalla" luovuttiin.

NHL-seurajohtajien joukossa siirto kuitenkin arvioitiin varsin tasapuoliseksi, ehkä hieman jopa Winnipegille eduksi kääntyväksi. Tämä selviää The Athletic -sivuston toimittajan Pierre LeBrunin jutusta , jossa kymmenen NHL-seurojen GM:ää kertoi nimettömänä mietteitään kaupasta.

– Upea kauppa Winnipegille. 22-vuotiaita ykkösketjun keskushyökkääjiä (Dubois) ei vain saa tuosta vain. Tiedän, että Laine on seksikkäämpi nimi ja hän tekee 40 maalia kaudessa, mutta meidän seurassamme Duboisia arvostetaan kyllä todella korkealle. Winnipegin sentteriosaston laajuus on nyt hyvin vaikuttava, eräs GM julisti.

– Mielestäni hieno siirto Winnipegiltä. Antoivat kaksi hyvää pelaajaa (Laine ja Jack Roslovic), mutta kumpikaan heistä ei olisi ollut seurassa enää tämän kauden jälkeen. Columbus sai hyvin vastinetta, mutta paljon riippuu siitä, saavuttaako Roslovic potentiaaliaan ja siitä, kuinka Laine sopeutuu Columbukseen ja (valmentaja) John Tortorellaan, totesi toinen GM.

– Hyvältä vaikuttaa kummankin seuran osalta, mutta enemmän vielä Winnipegin kannalta. Columbus tarvitsee taitoa ja tämä sitä tuo. Dubois ja (Mark) Scheifele ovat yhdessä erittäin hyviä. Ja luulen, että tämä jeesaa Winnipegin pukukoppi-ilmapiiriä, kuului puolestaan kolmannen GM:n arvio.

"Jarmo ansaitsee tunnustusta"

Kaiken kaikkiaan GM-joukon mielipide kuitenkin pitkälti armahti Columbusta ja sen GM:ää Jarmo Kekäläistä, jonka nähtiin suoriutuneen hyvinkin kiitettävästi hankalahkossa tilanteessa.

– Harvinainen esimerkki pelaajakaupasta, joka saattaa hyödyttää kumpaakin osapuolta tasapuolisesti. Jarmo ansaitsee tunnustusta, hän sai tämän aikaan samalla kun tilanne Duboisin ja tämän valmentajan välillä oli kärjistymässä varsin julkiseksi. Se ei ole helppo suoritus, totesi eräs GM.

– Se miten tätä kauppaa lopulta arvioidaan, riippuu isosti siitä kuinka Laineen sopimuksen kanssa käy. Luulen, että jos joku pystyy suitsimaan Lainetta, niin Jarmo. Hän tuntee pelaajan paremmin kuin moni. Laskelmoitu riski hänen osaltaan, luulen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut