Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hiihtoliitto pyytää FIS:ltä kurinpitonäkemystä Bolshunovista – rikosilmoitusten esiselvitys kesken

Suomi sijoittui Lahden viestissä toiseksi ja Venäjä hylättiin Bolshunovin epäurheilijamaisen käytöksen takia. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Suomen hiihtoliitto pyytää Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kurinpitoa arvioimaan Aleksandr Bolshunovin rangaistuksen riittävyyttä. Venäläishiihtäjä Bolshunov kohautti sunnuntaina, kun hän iski sauvalla ja taklasi maaliviivan jälkeen suomalaishiihtäjä Joni Mäkeä maailmancup-viestissä.

Suomi sijoittui Lahden viestissä toiseksi ja Venäjä hylättiin Bolshunovin epäurheilijamaisen käytöksen takia. Hiihtoliitto kertoi vastaanottaneensa ja hyväksyneensä Venäjän hiihtoliiton ja Bolshunovin anteeksipyynnön tapahtuneesta, mutta se pyytää kuitenkin FIS:n kurinpitoa arvioimaan kilpailupaikalla langetetun rangaistuksen tasoa suhteessa Bolshunovin käytökseen ja FIS:n sääntöihin.

Hämeessä puolestaan selvitellään rikosilmoituksia, joita poliisille jätettiin Bolshunovin toiminnasta. Tutkinnanjohtaja Tuomas Kuure Hämeen poliisista kertoi, että asian esiselvitys on kesken eikä käsittelyn aikataulusta ole tarkempaa tietoa tällä hetkellä.

Kuure kertoi, että jos esitutkinta aloitetaan, venäläisviranomaisilta pyydetään mahdollisesti apua.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut