Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Herola kiri Seefeldissä neljänneksi ja hyviin hyökkäysasemiin – "Ollaan pelissä mukana"

Kolmas sija jäi Herolalta 0,4 sekunnin päähän. Arkistokuva. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Ilkka Herola jäi perjantaina niukasti kärkikolmikosta, kun hän sijoittui neljänneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Itävallan Seefeldissä. Herola hävisi kolmannen sijan Saksan Vinzenz Geigerille 5 kilometrin hiihdon päätteeksi vain 0,4 sekunnilla.

Kilpailun voitti maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber täpärästi ennen Japanin Akito Watabea. Kilpailun ykkönen ja kakkonen saivat saman loppuajan.

Ladulla seitsemänneksi nopeimmalle Herolalle 5 kilometriä oli liian lyhyt matka, jotta hän olisi kunnolla päässyt hyödyntämään hiihtovoimaansa.

– Vitosen hiihto-osuudella ei hirveästi tapahdu, käydään vaan pyörähtämässä ja keskitytään seuraavaan päivään, Herola kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hän viittasi Seefeldin viikonlopun yhdistelmäkilpailuun, jossa perjantain, lauantain ja sunnuntain kisat ynnätään yhteen. Mäkeä hypätään samasta HS109-mäestä, mutta hiihtomatka pitenee aina päivittäin viidellä kilometrillä, joten lauantaina ohjelmassa on 10 kilometriä ja päätöspäivänä sunnuntaina 15 kilometriä.

Varamäkikisasta hyvät eväät

Herola pääsi ladulle mäkiosuuden jälkeen viidentenä, sillä hän onnistui perjantaina tuulen takia keskeytyneen varsinaisen mäkikilpailun korvanneessa varakisassa hyvin. Herola hyppäsi 104,5 metriä ja oli ennen hiihtoa Riiberiä jäljessä 56 sekuntia.

– Oli aika mielenkiintoinen päivä, paljon säätämistä keliolosuhteiden takia. Varakisaan sain hyvän hypyn, hyvä paikka oli lähteä hiihtämään. Hyvä lähtökohta tähän viikonloppuun, se on tärkeintä, Herola kuvaili.

Hän on viikonlopun kokonaiskisaa johtavaa Riiberiä jäljessä 45,4 sekuntia, joten ero kutistui perjantain mäkiosuuden jälkeen runsaalla kymmenellä sekunnilla.

– Ero ei repeytynyt isoksi, ja ollaan pelissä mukana. Tästähän ne kisat vasta alkaa.

Herolan kauden paras maailmancup-sijoitus on parin viikon takaa Italian Val di Fiemmestä, jossa hän oli toinen.

Muista suomalaisista Perttu Reponen oli Seefeldissä 33:s, Wille Karhumaa 47:s ja Arttu Mäkiaho sijalla 50.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut