Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neziri avasi kansainvälisen hallikautensa Saksassa mainiosti – paransi pika-aitojen Suomen ennätyksen lukemiin 7,92

Aitajuoksija Nooralotta Neziri avasi yleisurheilun kansainvälisen hallikautensa perjantaina Saksassa mainiosti. Hän juoksi Karlsruhessa naisten 60 metrin aitojen uudeksi halli-SE:ksi 7,92.

Neziri paransi nimissään ollutta entistä Suomen ennätystä viisi sadasosasekuntia.

– On tämä todella hieno juttu. Sain viimeinkin sen 7,97 rikottua, Neziri sanoi Urheiluliiton tiedotteen mukaan.

– Ajattelin, että yritän voittaa tuon kilpailun, mutta yllätyin ajasta. En ajatellut, että pystyisin juoksemaan noin kovaa aikaa, Neziri lisäsi.

Neziri voitti Karlsruhen finaalikisassa toiseksi sijoittuneen Nigerian Tobi Amusanin 0,02 sekunnilla. Kolmas oli Hollannin Nadine Visser ajalla 7,96.

– Finaalissa oli lähtö parempi kuin alkuerässä, jossa se oli vähän löysä. Tiesin, että paremmalla startilla on finaalissa otettavissa sadasosia. Mutten odottanut, että aika paranisi ihan noin paljon. Tärkeintä oli kuitenkin kova kisa ja voitto, Neziri jatkoi.

Reetta Hurske sijoittui Karlsruhen finaalijuoksussa kuudenneksi ajalla 8,08. Alkuerissä Neziri viipyi matkalla 8,01 ja Hurske 8,04.

Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä ylsi toiseksi kauden kotimaisella kärkituloksella 14,13. Kilpailun voitti Kuuban Liadagmis Povea maailman kärkituloksella 14,54.

Mäkelä kimmahteli parhaan tuloksensa kolmannella kierroksella. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 13,87.

– Viimeinen kolmiloikkatreeni ennen tänne tuloa oli ihan hirveä. Mutta ajattelin, että otetaan täysi vauhti ja annetaan mennä. Juoksu kulki, mutta loikat olivat epätavallisen tökkiviä. En oikein tiedä, mitä minä rupesin siinä lankulla säheltämään, Mäkelä kertaili tiedotteessa.

Valmentaja ei ollut mukana

Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen ei tällä kertaa ollut Karlsruhessa mukana, kun järjestäjiltä ei ensin kuulunut kutsua ja sitten kilpailupaikalle pakollisen koronatestin tuloksen saamisessa olisi kestänyt liian kauan.

– Nyt olisin valmentajaa kaivannut. Olin pikkuisen hukassa, kun hyppäämisessä oli niin erilainen tunne kuin tavallisesti enkä oikein tiennyt mihin panostaa. Päätin sitten, että tehoilla mennään eikä mietitä liikaa, Mäkelä sanoi.

– Treenien puolesta tiesin, että fyysisesti olen kunnossa, vaikken muuten ole ihan herkimmillään. Nyt se puoli pitää saada kuntoon, mutta tässä on hyvin aikaa ennen seuraavaa kilpailua, joka on reilun parin viikon päästä Torunissa, Mäkelä lisäsi.