Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HIFK:n Tallberg katkaisi maalivahti Lehtisen ennätysjahdin – liigajohtaja Lukko juhli silti lopussa

Lassi Lehtisen nollaputki venyi 296 minuuttiin ja 48 sekuntiin. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Asko Tanhuanpää / STT

HIFK:n Teemu Tallbergista tuli lopulta pelaaja, joka katkaisi Lukon maalivahti Lassi Lehtisen nollaputken ennätysjahdin SM-liigassa. Tallbergin ajassa 21.37 tekemä maali tiesi sitä, että Lehtinen jäi Kärppien Justus Annusen ennätyksestä viiden minuutin ja 17 sekunnin päähän.

Kaikkiaan Lehtinen piti maalinsa puhtaana 296.48 minuuttia putkeen. Annunen pitää ennätystä vielä lauantain jälkeenkin hallussaan numeroin 302.05.

Tallbergin maali Lukon 3–1-voittoon päättyneessä kärkiottelussa oli sen verran hieno, että laukauksen torjuminen ei olisi todennäköisesti onnistunut yhdeltäkään maalivahdilta. Hän sai kiekon maalin takaa Ville Leskiseltä ja pisti sen niin sanotusti ykkösellä ohi Lehtisen.

Lukon tasoituksen viimeisteli toisen erän puolivälissä Sebastian Repo, ja ratkaisevat maalit merkittiin päätöserässä Heikki Liedeksen ja Pavol Skalickyn nimiin.

Liedeksen maaliin olisi voinut antaa syöttöpisteen HIFK-maalivahti Niilo Haloselle, joka tuli pitkälle maalistaan irtokiekkoa purkamaan, mutta purku menikin suoraan Liedeksen lapaan. Skalicky sai viikon maalikoosteeseen kelpaavan vapauttavan pystysyötön Robin Pressiltä.

– Meillä oli alusta lähtien vahva usko siihen, että perjantaina kovan ottelun TPS:ää vastaan pelanneen HIFK:n energiahukka voisi kääntää pelin meille. Vastustaja oli alussa vahva, mutta pelin vanhetessa suunta kääntyi, Lukon vastuuvalmentaja Pekka Virta tiivisti.

HIFK:lta puuttui perjantain HIFK–TPS-ottelun tapahtumien johdosta väliaikaiseen pelikieltoon asetettu Miro Karjalainen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut