Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Metallurg Magnitogorsk opetti Jokereille KHL-jääkiekkoa Helsingissä – Magnitogorsk-vahti Olkinuora syötti maalin

Venäläisvieraat jyräsivät pisteet tililleen maalein 5–1 kasvattaen voittoputkensa seitsemään otteluun. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Jokerit jäi auttamattomasti Metallurg Magnitogorskin jalkoihin KHL-jääkiekkoliigassa. Venäläisvieraat jyräsivät pisteet tililleen maalein 5–1 kasvattaen voittoputkensa seitsemään otteluun.

– Ei saatu sellaista irti, mitä olisi pitänyt. Huippujoukkue oli vastassa, emme pystyneet vastaamaan, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Magnitogorskilla oli lepopäivä ja Jokereilla taas peli taustalla eiliseltä ja viides kamppailu kahdeksaan päivään. Tämä näkyi nopeasti: salama-alku välähti vain 47 sekunnissa. Vierailijat iskivät 0-1-koulumaalin, kun unelmasyötöt ja vastaanotto sekä lopulta suora veto poikittaissyötöstä kävi kuin sadussa.

Pian Jokerien ylämäki kävi jyrkemmäksi. Hyökkääjä Aleksi Halme työtäisi kädellään vastustajaa selästä laitaan niin, että sai suihkukomennukset 5+20 minuutin jäähyllä.

Isännät onnistuivat alkuun mainiosti rangaistuksen kuolettamisessa, mutta vain hetki ennen sen päättymistä rannarikuti ylänurkkaan yllätti maalivahti Janis Kalninsin.

– Jäähy oli kohtalokas. Melkein saatiin tapettua se, mutta tekivät toisen maalin. Se vei terää pelaamisesta, Jokerien Marjamäki myönsi.

Lepistö ja loukkaantuneet

Jokerien kiri pilkahti esiin 24. minuutilla. Sami Lepistö laukoi lämärillään kiekon maalivahti Jussi Olkinuoran taakse kaventaen 1–2:een. Osumalla konkaripuolustaja avasi kauden maalitinsä, mutta vain 35 sekuntia myöhemmin vieraat siirtyivät uudelleen kahden maalin karkuun.

– Tehokkuudessa oli kova ero. "Magni" pisti kiekot maaliin silloin kuin pitää, Marjamäki vertaili.

– Toisaalta, helppo olisi ollut pistää läskiksi toisen erän (1–4) jälkeen. Joukkue kuitenkin taisteli hyvän kolmannen erän, Marjamäki jatkoi.

Pelin vanhetessa tuli vääjämättä esiin, että Jokereilta puuttui lukuisia avainpelaajia kuten Jordan Schroeder, Peter Regin, Iiro Pakarinen ja Jesse Joensuu loukkaantumisten takia.

Maalivahti Janis Kalninsia tappiosta ei voi syyttää, mutta ykköstorjujaksi toivottua Anders Lindbäckiä toivotaan taatusti takaisin toipilaslistalta.

– Hyökkääjiä ei ole yhtään ylimääräistä, ja kahdeksan puolustajaa on nyt. Katsotaan, mikä on tilanne, kun tiistaina lähdetään kolmen pelin vierasreissulle, valmentaja Marjamäki aprikoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut