Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Karanteeni sujui yllättävän nopeasti, Ruusuvuori maksimoi Australiassa ulkoiluajan

Ruusuvuori, 21, pelaa ensimmäistä kertaa urallaan Australian avointen pääsarjassa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Koronakaranteeni Australiassa on ohi, ja Suomen tennisässät Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen pääsevät ottamaan tällä viikolla tuntumaa kilpatennikseen. Ruusuvuori aloittaa Melbournen ATP250-turnauksessa tiistaina Serbian konkaria Victor Troickia vastaan.

– Samaa aggressiivista pelityyliä lähdetään vetämään, mitä aina, Ruusuvuori ennakoi kautta Tennisliiton tiedotteessa.

Melbournen ATP-turnaus on hänelle vuoden toinen, sillä hän pelasi tammikuussa jo Turkin Antalyassa. Viikon kuluttua odottaa kauden ensimmäinen grand slam -turnaus. Ruusuvuori, 21, pelaa ensimmäistä kertaa urallaan Australian avointen pääsarjassa.

Australian tiukat koronasäännöt ovat olleet alkuvuoden puheenaihe tennispiireissä, mutta suomalaiset eivät onnekseen altistuneet lentomatkalla koronavirukselle. Huonolla tuurilla Australian-reissu olisi alkanut tiukasti kahdella hotellissa vietetyllä viikolla, mutta Ruusuvuori ja Kontinen saivat ulkoilla viisi tuntia päivässä.

– Koetimme maksimoida käytettävissä olleen ulkoajan ja sitten teimme huoneessa treenejä. Ei tämä valmistautuminen missään nimessä ihanteellinen ole paras viidestä -otteluihin, mutta näillä mennään, Ruusuvuori kertoi.

Edellinen turnausvoitto uuden parin kera

Kontinen pelaa Melbournen toisessa ATP-turnauksessa ranskalaisen varaparin kanssa, sillä hänen uusi vakioparinsa Edouard Roger-Vasselin on kiinni ATP-cupissa. Tällä viikolla Kontisen, 30, rinnalla on Pierre-Hugues Herbert. Kaksikko pääsi suoraan toiselle kierrokselle eikä pelaa vielä tiistaina.

– Ainoa harmi toisella treeniviikolla oli, ettemme päässeetkään vetämään treenimatseja, mutta hyvin on valmistauduttu olosuhteet huomioiden, karanteenista hyvin selvinnyt Kontinen kertoi.

Roger-Vasselin on hänelle entuudestaan tuttu, ja Kontinen uskoo kaksikon täydentävän toisiaan. Pari tuuletti turnausvoittoa Tukholmassa vuonna 2019, eikä Kontinen ole sen jälkeen ATP-tasolla juhlinutkaan turnausvoittoa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut