Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ministeriö jakoi kaksi miljoonaa seuroille – Mestikseen ja naisten kiekkoliigaan 649 000 euroa

Eniten opetus- ja kulttuuriministeriön tukea saavat seurat jääkiekon Mestiksessä ja naisten SM-liigassa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Opetus- ja kulttuuriministeriö helpottaa koronaviruspandemian myötä vaikeuksissa painivia seuroja kahden miljoonan euron edestä, OKM kertoi tiistaina. Ministeriön avustus kohdistuu "ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroille ottelukustannusten kattamiseen".

– Avustuksella tuetaan ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroja tilanteessa, jossa viranomaispäätöksen seurauksena ottelutapahtumat on jouduttu järjestämään suljetuin ovin ilman yleisöä. Avustusta hakivat kaikki sarjojen toimintaa toteuttavat lajiliitot, joiden sarjatoimintaan yleisötilaisuuksien kielto on vaikuttanut 1.12. 2020 alkaen, OKM tiedotti.

Eniten tukea saavat seurat jääkiekon Mestiksessä ja naisten SM-liigassa, yhteensä 649 400 euroa. Miesten ja naisten Korisliigoissa avustusta tulee yhteensä 459 400 euroa, lentopalloliigoissa 418 200 euroa ja salibandyn liigoissa 299 400 euroa. Pienempiä summia jaetaan käsipalloon, jääpalloon ja futsaliin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut