Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jääkiekon Mestis jatkuu helmikuussa harvennetulla joukkuemäärällä – SaPKo ja RoKi jättävät kauden kesken, Peliitat, Kiekko-Espoo ja Ketterä empivät jatkoa

Mestiksen runkosarjan kevätkauden lopullinen otteluohjelma tarkentuu, kun joukkuemäärä selviää. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Jääkiekon toiseksi korkeimman sarjaportaan Mestiksen pelit jatkuvat 13. helmikuuta. Mestis on ollut yli kaksi kuukautta tauolla koronaviruspandemian vuoksi.

Mestiksen runkosarjan kevätkauden lopullinen otteluohjelma tarkentuu, kun joukkuemäärä selviää. SaPKo ja RoKi eivät jatka tätä kautta loppuun. Liittohallituksen päätöksen mukaisesti molemmilla joukkueilla säilyy oikeus hakea Mestis-lisenssiä kaudelle 2021–22.

Tällä kaudella Mestistä pelanneista joukkueista Peliitat, Kiekko-Espoo ja Ketterä käsittelevät päätöstään osallistumisesta kevätkaudelle vielä omien seurahallitustensa kanssa.

Mestistä on viimeksi pelattu 28. marraskuuta. Sen jälkeen kausi keskeytyi koronarajoitusten vuoksi.

Halu jatkaa kautta eteenpäin

Koronaviruspandemia on laittanut kakkostasolla pelaavat seurat taloudellisesti lujille. Ilman yleisöä pelaaminen on taloudellisesti kannattamatonta toimintaa, koska Mestiksellä ei pääsarjasta Liigasta poiketen ole tukenaan rahakasta tv-sopimusta.

Mestis-seuroissa on kuitenkin ollut halua jatkaa kautta eteenpäin.

– Meillä joukkue on harjoitellut nämä pari kuukautta, mitä nyt on pitänyt taukoa joulunseutuna ja uutenavuotena. Valmentajat ovat olleet puoliksi lomautettuina, Mestistä johtavan iisalmelaisen IPK:n puheenjohtaja Mika Salonen kertoo STT:lle.

Viime ajat tuskaa täynnä

Mestiksessä pitkään pelanneelle kajaanilaiselle Hokille kauden jatkaminen oli lopulta helppo päätös.

– Uskomme tämän olevan meille pitkässä juoksussa taloudellisesti kaikkein järkevin päätös. Haluamme tarjota kevään ajaksi kumppaneille näkyvyyttä, ja Ruudun kautta ottelut tavoittavat hyvin katsojia, puheenjohtaja Pasi Halonen sanoo Hokin tiedotteessa.

Kainuulaisjoukkue on harjoitellut tämän viikon täysipainoisesti kaksi kertaa päivässä.

– Viime ajat ovat olleet tuskallisia odottamisen vuoksi. Tärkeintä oli nyt saada tieto, että pelit jatkuvat keväällä, Halonen lisää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut