Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lauri Markkasen ja Bullsin lento sakkasi Knicksiä vastaan – Markkanen jäi yhdeksään pisteeseen

Lauri Markkanen (vas.) heitti yhdeksän pistettä. AFP / LEHTIKUVA

Raiko Häyrinen / STT

Chicago Bulls nujersi maanantaina New York Knicksin, ja Lauri Markkanen heitti toisessa peräkkäisessä ottelussa vähintään 30 pistettä. Keskiviikkona Bulls ja Knicks kohtasivat uudelleen, ja tällä kertaa Chicagon ja Markkasen lento sakkasi.

Knicks haki Chicagosta voiton pistein 107–103. Markkanen sai Bullsista toiseksi eniten peliaikaa, runsaat 35 minuuttia, mutta jäi yhdeksään pisteeseen eikä saanut yhtäkään neljästä kolmosyrityksestään sisään. Maanantaina Markkanen otti selkävoiton taistelussaan Knicksin laitahyökkääjää Julius Randlea vastaan, mutta tällä kertaa Randle veti pitemmän korren 27 pisteellä, kuudella levypallolla ja kuudella syötöllä.

Markkanen ei ollut haastattelussa ottelun jälkeen, mutta oli puhunut juuri puolustuspelistään Randlea vastaan ennen ottelua.

– Kyse on myös ylpeydestä. Olen yrittänyt parantaa, ja teemme sen kanssa töitä joka päivä valmentajien kanssa, Markkanen sanoi NBC Sports Chicagolle ennen ottelua.

Bullsin päävalmentaja Billy Donovan kiitti Markkasen taistelutahtoa, vaikka tulokset jäivät tällä kertaa laihoiksi.

– Hän oli fyysinen, mutta sai pari virhettä nopeasti. Julius on erittäin fyysinen pelaaja ja luo kontakteja. Lauri taisteli. Hän ei saanut heittojaan sisään, mutta kokonaisuutena hän oli aggressiivinen. Hän taisteli ja yritti, mutta emme voi antaa huonon heittoillan vaikuttaa niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa, Donovan arvioi Markkasen suoritusta Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Knicks lannisti Bullsin edellisottelua aggressiivisemmalla pelillä. Bulls hävisi levypallot 38–47, ja Markkanen jäi neljään levypalloon.

– He ovat erittäin fyysinen joukkue veivät meitä siinä suhteessa alussa. Yritimme vastata, mutta siinä vaiheessa oli jo myöhäistä. Meille todella fyysiset vastustajat ovat vaikeita, Zach LaVine tunnusti.

Markkanen on tällä kaudella heittänyt 20,5 pistettä ottelua kohti 51,8 prosentin pelitilanneheittotarkkuudella ja 41 prosentin osumatarkkuudella kolmosviivan takaa. Luvut olisivat Markkasen NBA-uran parhaat kausikeskiarvot, jos hän säilyttäisi ne kauden loppuun asti.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut