Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kähärä yrittää saada lihaksiston pelaamaan ennen MM-urakkaa

Mikkelin Hiihtäjiä edustava Jasmin Kähärä kirjoitti ylioppilaaksi vuosi sitten ja on keskittynyt tämän kauden hiihtämiseen. Kuva vuodelta 2019. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Sotkamon Vuokatin ladut toimivat tällä viikolla nuorten MM-hiihtojen näyttämönä. Kisapaikka kelpaa ainakin Suomen joukkueen Jasmin Kähärälle, jolle maisemat ovat tutut usean vuoden ajalta.

Kilpailut piti järjestää alun perin Zakopanessa, mutta puolalaisten kisaisännyys lykkääntyi ensi vuoteen. Suomen hiihtoliitto sai luvan järjestää MM-kilpailujen maastohiihdot Vuokatissa ja mäkihypyn sekä yhdistetyn Lahdessa.

– On hienoa, että kisat saadaan järjestettyä ja pääsen mittaamaan tasoni kansainvälisissä kisoissa. Nuorille ei ole paljon kansainvälisiä kilpailuja, ja siksi on hyvä, että MM-kilpailuissa pääsee kilpailemaan ikäluokan huippuja vastaan.

Kähärä sai tammikuun lopussa tuntumaa myös maailman kärjen vauhdista, kun hän osallistui Lahdessa maailmancupin 2x7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailuun. Hän jäi 46:nneksi.

– Tammikuun puolivälissä tuntui, että kunto on hyvä ja nousujohteinen, mutta viime viikot ovat olleet alavireisiä. Toivottavasti saan lihaksiston pelaamaan.

Uuden edessä

Kähärä vastasi viime talvena nuorten MM-kilpailujen parhaasta suomalaissijoituksesta, kun hän hiihti Saksassa vapaan sprintin kuudenneksi. Nyt hän ei ole asettanut sijoitustavoitteita.

– Tämä on minulle ensimmäinen kausi alle 23-vuotiaissa, eivätkä matkat ole minulle vahvimpia. Sprintti hiihdetään nyt perinteisellä.

Sprintin lisäksi Kähärä hiihtää kymmenen kilometrin vapaan kilpailun ja tavoittelee paikkaa sekaviestijoukkueesta.

Alle 23-vuotiaiden sarjaan voisi osallistua moni maailmancupin vakiokiertäjä kuten Ruotsin Frida Karlsson tai Linn Svahn, mutta heidän kauden päätähtäimensä on aikuisten MM-kilpailuissa. Osallistujalistat voivat olla yllätykselliset, joten sekin vaikeuttaa tavoitteiden asettamista.

Nuorten MM-kilpailujen jälkeenkin riittää hiihdettävää.

– Olen varalta ilmoittautunut Pyhäjärven SM-kilpailuihin, mutta en ehtine paikalle. MM-kilpailujen sekaviesti on lauantaina. Loppukaudesta olisi vielä Ristijärven SM-kilpailut, Rukan Suomen cup ja nuorten SM-kilpailut, toukokuussa 21 vuotta täyttävä Kähärä luetteli.

Ylioppilas miettii jatko-opintoja

Mikkelin Hiihtäjiä edustava Kähärä kirjoitti ylioppilaaksi vuosi sitten ja on keskittynyt tämän kauden hiihtämiseen.

– Harjoitusmääriä on kasvatettu, mutta kehitys mitataan vasta kilpailukauden tuloksilla. Omat maksimisuoritukset pitäisi saada irti kilpailuissa, muun muassa tasatyöntöön panostanut Kähärä kertoi.

– Olen ehkä kaipaillut arkeen jotain muutakin sisältöä, mutta en ole keksinyt alaa, mitä opiskelisin. Saatan hakea johonkin kevään yhteishaussa ja käydä kokeilemassa pääsykokeissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut