Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Olkapäätään potevan Markkasen paluu peliparketeille viivästyy viikoilla

Markkasen NBA-ura on ollut loukkaantumisten sävyttämä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Hyvää virettä viime aikoina uhkuneen koripalloilija Lauri Markkasen NBA-ura mutkistuu, kun hänen seuransa Chicago Bulls tiedotti maanantaina verkkosivuillaan , että olkapäävammasta kärsivän suomalaishyökkääjän paluu pelikentille viivästyy.

Magneettikuvauksessa käyneen Markkasen sairausloman pituudeksi arvioidaan olkapäävenähdyksen takia jopa 2–4 viikkoa. Hän loukkasi olkapäänsä varhain lauantaina pelatussa vierasottelussa Orlando Magiciä vastaan ja jätti pelin kesken.

Markkasen pelit taukosivat juuri, kun hän oli antanut NBA-uransa neljännellä kaudella kovia näyttöjä. NBA-jatkosopimuksestaan pelaava Markkanen oli petrannut tuntuvasti viime kaudesta, joka oli häneltä vaisu. Tällä kaudella hänen pistekeskiarvonsa on ollut toistaiseksi NBA-uran paras 19,1.

Markkasen NBA-uraa ovat varjostaneet turhan paljon loukkaantumiset. Häneltä jäi Bullsissa avauskaudellaan 2017–18 väliin 14 ottelua, seuraavalla kaudella peräti 30 peliä ja viime kaudella 2019–20 kaikkiaan 15 ottelua. Joulukuussa alkaneella tällä kaudella Markkanen oli jo aiemmin korona-altistuksen takia sivussa seitsemästä ottelusta.

Chicago kohtaa ensi yönä Suomen aikaa kotikentällään Washington Wizardsin. Chicago kukisti joulukuun lopussa Washingtonin kaksi kertaa peräkkäin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut