Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tinderiä pelanneet palkittiin Vermossa

Heikki Mikkosen kotikasvatti Tinderi palkitsi siihen totopeleissä luottaneet, kun voimamenijä jyräsi parhaaksi Sisusarjan kilpailussa keskiviikkona Vermossa.

Sisusarja oli kerännyt mukaan sarjoihinsa oikein lahjakkaita ravureita. Mikkosen suojatti Tinderi joutui matkaan 40 metrin takamatkalta, mutta kolmen kierroksen kisassa se ei estänyt ruunan nousemista voittotaistoon. Loppusuoralla Tinderi tuli muita selvästi kovempaa vauhtia ja voitti vakuuttavasti.

– Tinderistä on aina ollut kovat odotukset, ja varsana se oli tosi hyväntuntuinen. Silloin nuorena se tuntui nopealta, mutta vanhemmiten Tinderi on muuttunut, kun siitä kehittynyt vahva hevonen, Mikkonen kertoi 7-vuotiaasta.

Eliaksen kiri puri

Illan rikkaimpien suomenhevosten koitos käytiin lyhyellä juoksumatkalla.

Kiihdytyksen jälkeen oli yllätystä ilmassa, kun ennakkosuosikit sortuivat laukkoihin. Terho Rautiainen pääsi valmentamansa Elias Juonettaren kanssa maukkaaseen juoksuasetelmaan, josta erinomaisesti talvikeleissä viihtyvä tamma kirmasi voittoon ohi ruunien.

Elias Juonetar paransi selvästi viime viikon kilpailusuorituksestaan. Rautiainen oli keksinyt, miksei tamma ollut silloin tasollaan.

– Viimeksi olin niin pettynyt, kun odottelin, että tamman pitäisi pärjätä. Startin jälkeen otettiin verikokeet ja rauta-arvot olivat alakantissa.

Lämminveristen vastaava kisa käytiin kahdeksan osallistujan voimin. Santtu Raitalan ohjastama Fango Jett laukkasi uusitussa lähtöyrityksessä, mutta hyväksytyssä lähdössä kaksikko petrasi ja pääsi ravilla matkaan.

Erkki-Pekka Mäkisen tallin Fango Jett matkasi pitkään selissä ja esiintyi Teräsmiesliigan kirivaiheessa edukseen jyräten selvään ykköstilaan.

– Jaska on hyvä höhlä, Ilona Mäkinen aloitti hoitamastaan voittajasta värikkäästi.

– Kaikenlaista mutkaa on ollut matkassa, mutta nyt Fango Jett alkaa näyttää, että osaa juosta.

Toto65-voittoihin ylsivät myös El Houdini, Jack Vader ja Rallston. Täysosumalla lunasti 544,75 euroa, viidellä oikein sai 14,23 e.

Kuopiolaisruuna Fango Jett sai askelmerkit kohdilleen ja valloitti Vermon