Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kahden maalin Kristof piti Kärpät voittotahdissa – "Jostain selkäytimestä tuli ratkaisu"

Pasi Peltola / STT

Viiden vuoden liigahistoriassaan vain kahdesti Kärpät voittanut Jukurit pääsi nuolaisuetäisyydelle, mutta oululaisten slovakialaissentteri Michal Kristof takasi jatkoaikaosumallaan Mikkelissä voiton vieraille maalein 4–3.

Varsinaisella peliajallakin Juhamatti Aaltosen (0+2) syötöstä viimeistellyt Kristof (2+0) tuplasi kahden osumansa ansiosta kauden maalimääränsä.

– Näin Jukurien laukauksen ja paluukiekon jälkeen, että olisi mahdollista päästä nopeaan läpiajoon. Jostain selkäytimestä tuli ratkaisu nostaa kiekko harhautuksella ja rystyllä maaliin, kertasi Kärppien kakkoskeskushyökkääjä Kristof.

Voitto oli vahvaa nousua tehneelle Kärpille viides kuuden viimeisimmän ottelun aikana. Oululaisten 30. ottelun ansiosta kaikki jääkiekkoliigan joukkueet ovat nyt pelanneet vähintään puolet runkosarjan otteluistaan.

Slovakian maajoukkue on peruuttanut MM-kisojen valmistautumista lukuun ottamatta kaikki kauden ottelunsa. Kristofilla riittää silti mietittävää, kun Kärpillä on edessään kaksi neljän pelin viisipäiväistä Etelä-Suomessa seuraavien parin viikon sisällä, ja kotimaisemissa vanhemmat riutuvat liki täysin suljetussa maassa.

– Olen yhteydessä vanhempiini vähintään joka toinen päivä. Slovakiassa ei voi liikkua ulkona oikeastaan lainkaan, mutta vanhempani pystyvät onneksi työskentelemään, totesi Suomessa jo kahdeksatta kautta pelaava 27-vuotias Kristof.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut