Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kärpät voitti Ilveksen jo 11. kerran peräkkäin Tampereella Liigan runkosarjassa

Juha Aaltonen / STT

Yli kuusi vuotta on kulunut siitä, kun Ilves pystyi viimeksi voittamaan Kärpät Tampereella jääkiekkoliigan runkosarjassa. Tämä "ihme" nähtiin 5. tammikuuta 2015.

Perjantaina Kärpät otti jo 11. peräkkäisen vierasvoiton alamäkeä kulkevasta Ilveksestä, kun vierasjoukkueen kaikki kolme laukojaa onnistuivat voittomaalikilpailussa, ja voitto kirjattiin Kärpille 4–3.

Kolme kertaa Ilves on saanut sentään yhden pisteen jakson aikana.

Viimeksi helmikuussa 2014 Ilvestä Tampereella Kärppien paidassa voittamassa ollut Juhamatti Aaltonen kokosi tehot 1+1 varsinaisella peliajalla ja on neljässä viime ottelussa koonnut tehot 2+6=8.

– Lähdimme tuolloin helmikuussa suoraan olympialaisiin Venäjälle pelin jälkeen, muuta en muista pelistä. Viime pelien tehot eivät yllätä minua, tiheä pelitahti sopii tällaiselle vanhalle miehelle hyvin, Aaltonen sanoi.

Ilveksen alamäki alkoi marraskuun lopulla, kun Arttu Ruotsalainen ja Juuso Välimäki palasivat Pohjois-Amerikkaan. Ilves johti silloin Liigaa, mutta sen jälkeen joukkue on 15 ottelusta voittanut vain kolme varsinaisella peliajalla ja saanut 15 pistettä.

Viidennen peräkkäisen voiton ottanut Kärpät on samalta ajanjaksolta saanut 25 pistettä ja noussut sarjataulukossa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut