Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Henri Kontisen sekanelinpeli Australian avoimissa tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle, ja Thiem lähti laulukuoroon miesten kaksinpelissä

Suomen Henri Kontisen ja hänen kazakstanilaisen parinsa Jana Shvedovan taival tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle tenniksen Australian avointen sekanelinpelissä. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

Mari Areva, Petteri Ikonen / STT

Suomen Henri Kontisen ja hänen kazakstanilaisen parinsa Jana Shvedovan taival tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle tenniksen Australian avointen sekanelinpelissä.

Sijoittamaton pari hävisi kuudenneksi sijoitetuille Tshekin Barbora Krejcikovalle ja Yhdysvaltojen Rajeev Ramille suoraan kahdessa erässä luvuin 6–7 (6–8), 5–7.

Miesten nelinpelistä Kontinen putosi keskiviikkona niin ikään ensimmäisellä kierroksella parinsa, Ranskan Edouard Roger-Vasselinin kanssa.

Miesten kaksinpelin neljännellä kierroksella Bulgarian Grigor Dimitrov kukisti Itävallan Dominic Thiemin ja eteni turnauksen puolivälieriin. Yhdysvaltojen avoimet viime vuonna voittanut Thiem taipui lukemin 4–6, 4–6, 0–6.

Dimitrov on Australian avointen 18. sijoitettu pelaaja ja tarvitsi vain reilut kaksi tuntia maailmanlistalla kolmantena olevan itävaltalaisen pehmittämiseen. Thiem myönsi fyysiset ongelmat ja alleviivasi, ettei ole kone.

– En halua löytää tekosyitä. Mutta asia on niin, etten ole kone. Joskus vaikuttaa siltä kuin olisin, mutta mukaan mahtuu myös todella huonoja päiviä, Thiem myönsi sellaisen päätteeksi uutistoimisto AFP:lle.

Edellisellä kierroksella itävaltalainen tarvitsi viisi erää Nick Kyrgiosin nujertamiseen, mutta Thiem ei sunnuntaina halunnut vedota väsymykseen. Hän myönsi kuitenkin sen, että lataus piti hakea uudestaan erityisen ottelun jälkeen.

------

Lähteenä myös uutistoimisto AFP

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut