Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jukurit pestasi Olli Jokisen päävalmentajaksi kolmen vuoden sopimuksella – "Mikkeli on ollut iso osa meidän perhettä"

Jokinen lopetti mittavan pelaajauransa vuonna 2015. Kuva keväältä 2014. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekkoliigan pohjasakkiin kuuluva Mikkelin Jukurit vahvisti maanantaiaamuna Olli Jokisen kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen. Jokinen teki Jukurien kanssa 2+1-mallia olevan sopimuksen, joka alkaa 1. toukokuuta.

Jokinen, 42, on kuopiolaisen KalPan kasvatti. Hän lopetti mittavan pelaajauransa vuonna 2015 ja on valmentanut sen jälkeen junioreja Floridassa.

– Ollin poikkeuksellinen kansainvälinen pelaajaura ja palo valmentamiseen antaa hänelle erinomaiset lähtökohdat ottaa seuraava askel hänen valmentajaurallaan. Halusimme, että seuraava päävalmentaja on karismaattinen ja vahva johtaja, jolla on selkeä näkemys huippukiekon vaatimuksista sekä modernista, pelaajalähtöisestä valmentamisesta, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoi tiedotteessa.

– Olli ei pelkästään täytä näitä kriteerejä, vaan tuo mukanaan myös ison annoksen energiaa ja iloa joukkueeseen. Olen varma, että koko eteläsavolainen kiekkoperhe toivottaa Ollin Jukureihin innolla, Hakkarainen jatkoi.

Lapsuusmuistoja Mikkelistä

Jukurit kertoi aiemmin talvella, että nykyinen päävalmentaja Marko Kauppinen siirtyy ensi kaudeksi valmennustehtäviin Liigan ulkopuolelle. Jääkiekkoliitto pestasi mikkeliläislähtöisen Kauppisen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi.

Olli Jokisen isä Matti Jokinen edusti Jukureita 1. divisioonassa 1970-luvulla.

– Muistot isän peleistä on luettu lehtileikkeistä, ja olemme monesti käyneet hänen uraansa läpi, joten Mikkeli on ollut iso osa meidän perhettä, "OJ" kertoi.

– Minulla on myös hienoja lapsuusmuistoja Mikkelistä. Osa suvustamme asuu edelleen siellä, joten koen, että olen tulossa hienoon ja tuttuun kaupunkiin.

Tuttu persoona

Olli Jokisella on muitakin linkkejä Jukureihin kuin isänsä Matin Mikkelin ulkojäillä pelaama kausi 1975–76. Jukurien nykyinen päävalmentaja Kauppinen ja Jokinen saavuttivat alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 1998.

Jokinen ja häntä kaksi vuotta vanhempi kehityspäällikkö Hakkarainen puolestaan pelasivat KalPan A-junioreissa 1990-luvun puolivälissä.

Tunnetteko toisenne miten hyvin ihmisinä?

– Totta kai silloin nuorena poikana, mutta aika vähän olemme olleet yhteydessä 25 vuoden (takaisen) jälkeen. Joskus olemme olleet yhteydessä, mutta aika vähän, Hakkarainen tarkensi kaksikon vaiheita puhelimitse STT:lle.

Kuinka paljon huippu-urheilussa on merkitystä edellä mainitun kaltaisilla ihmissuhteilla tai Jokisen kytköksillä Mikkeliin?

– Sen verran sillä on väliä, että tuntee persoonan, mutta ei sillä päätöksentekoon ole väliä. Haimme parasta kokonaisuutta ja saimme sen, Hakkarainen painotti.

Hakkaraisella on selvä muisto Jokisesta, joka tunki pari vuotta muita nuorempana KalPan A-nuoriin.

– Olli tuli nuorempana pelaajana meidän vanhempien mukaan. Kyllähän ne itseluottamus ja kylmäpäisyys jäivät mieleen. Ei paljon huimannut tulla isompien mukaan. Sen jälkeen tehty pelaajaura kertoo enemmän kuin sanat.

Jokinen varattiin NHL:ään 1997 tuolle ajalle suomalaisittain poikkeuksellisesti numerolla kolme. Hakkaraisen tie vei hänen kasvattajaseuransa Iisalmen Peli-Karhujen 2. divisioonajoukkueeseen ja lopulta Jukureihin rakentamaan mikkeliläisten nousua.

Jokinen pelasi yli 1 200 NHL:n runkosarjaottelua, saavutti kuusi MM-mitalia ja kolme olympiamitalia.

Hakkaraisen mukaan Jukurit oli aloitteellinen uuden päävalmentajan pestaamisessa.

– Meidän puolelta tämä lähti ja eteni sen jälkeen omalla painollaan, Hakkarainen kuvaili Jokisen päätymistä Mikkeliin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut