Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jukurit pani sarjakärki Lukon ahtaalle – "Loimme kunnolla paikkoja"

Asko Tanhuanpää / STT

Rauman Lukko on Liigan ylivoimainen kärkijoukkue ja Mikkelin Jukurit syvällä sarjataulukon kesälomaviivan alapuolella, mutta isoa eroa sarjataulukossa ei olisi välttämättä tiistaina uskonut. Loppunumerot 3–2 jopa mairittelevat kotijoukkue Lukkoa. Jotain kaukalon tapahtumista kertovat myös maalivahtien torjunnat: Lukon Lassi Lehtinen 29 torjuntaa ja Jukurien Sami Rajaniemi 16.

– Jäähyt sotkivat pelimme avauserässä ja, kun vaihtorytmi meni sekaisin, osa pelaajista jäi kylmiksi aitioon. Lisäksi ylivoimamme oli heikkoa, vaikka ratkaisumaali ylivoimalla syntyikin, Lukon valmennuksesta päävastuun kantanut Erik Hämäläinen tiivisti.

Kotijoukkueen puolustukseksi on sanottava, että sen riveistä puuttui kaksi kärkipuolustajaa eli Ruotsin maajoukkueturnauksen jäljiltä karanteeniin asetetut Vili Saarijärvi ja Lukas Klok. Poissa oli edelleen myös päävalmentaja Pekka Virta, joka on koronan kourissa kotonaan. Virta oli taudin takia jopa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Lukon maaleista vastasivat Anrei Hakulinen, ensimmäisen kerran Liigassa osunut kanadalaispuolustaja Thomas Gregoire ja Robin Press. Voittomaaliksi jääneessä 3–1-osumassa Lukko pelasi viidellä miehellä kolmea vastaan, kun Jukurit oli menettänyt toisen pelaajan putkeen jäähyaitioon vaihtovirheen takia.

Jukurien maalintekijät Raumalla olivat Ville Leskinen ja Henri Nikkanen.

– Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa ja loimme kunnolla myös paikkoja. Maalinteko kuitenkin ratkaisee, ja tällä kertaa kärsimme myös pienestä vaihtovirheestä, Jukurien valmentaja Marko Kauppinen sanoi ottelun jälkeen.

---

Korjattu klo 22.00: Jukurien maalintekijöistä toinen oli Ville Leskinen, ei Ville Kauppinen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut