Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eero Hirvonen askartelee hyppypulmien parissa edelleen

Neljänsiin arvokisoihinsa valmistautuva Eero Hirvonen kertoi yhdistetyn MM-joukkueen ennakkotilaisuudessa, ettei hän ole päässyt eroon hyppyongelmistaan. Hirvosen hiihtovauhti on ollut tavanomaisen hurja, mutta tammi-helmikuussa pahentuneet hyppypulmat jättivät hänet jämäpisteille Klingenthalin maailmancupissa.

Hirvonen, 25, on yltänyt talven maailmancupissa kolmesti kärkikymppiin, mutta tuoreimmat palkintopallisijat ovat olympiakaudelta 2018.

Hirvonen viimeisteli MM-virettään maanantaista torstaihin Kuopiossa järjestetyllä maajoukkueleirillä.

– Ihan hyvä leiri. Pääsimme neljänä aamuna hyppäämään ja kehittämään hyppyä, mutta lähtökohta leirille ei ollut niin hyvä kuin olisin halunnut, Hirvonen totesi.

– Hyppääminen ei ollut ihan semmoista hyvän fiiliksen hakemista, kun on vähän isompia asioita hiottavana.

Päävalmentaja Petter Kukkosen mielestä Hirvonen tarvitsisi mäessä peräkkäisiä onnistumisia, jotta hän saisi mieleensä idean oikeasta suorituksesta.

– Eeron hyppääminen ei ole huonoa, mutta siitä puuttuu viimeinen silaus, Kukkonen todisti.

– Hänen pitäisi saada muutamia hyviä hyppyjä, jotta hän saisi tuntuman hyppyyn ja saisi sen automaation tasolle.

Ylimääräinen lepo tuli tarpeeseen

Yhdistetyn maailmancupista on peruttu talven aikana yhdeksän kilpailua koronapandemian takia. Viime viikonloppuna kiertueen piti jatkua Lillehammerissa, mutta norjalaiset peruivat ne ja MM-kisojen jälkeen Holmenkollenille kaavaillut cupin kilpailut.

Kukkosen mielestä Lillehammerin peruuntuminen saattoi olla MM-kisoihin tähtääville urheilijoille jopa eduksi.

– Minä salaa toivoin, että se viikonloppu peruuntuisi, Kukkonen tunnusti.

– Sitä ennen oli kilpailtu jo neljä viikonloppua putkeen, ja Lillehammerin jälkeen olisi jäänyt vain viikko olla kotona ennen MM-matkaa. Luulen, että pieni rauhoittuminen oli nyt kaikille hyväksi.

Yhdistetyn urheilijat pääsivät viikoksi kotiin ja ennättivät Suomessa neljäksi päiväksi Kuopioon harjoittelemaan.