Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lämmin sää aikaistaa MM-hiihtojen avauspäivien ohjelmaa Oberstdorfissa

STT–NTB

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen kahden ensimmäisen kisapäivän aikatauluja on aikaistettu Oberstdorfissa. Syynä on Oberstdorfin yli kymmenen plusasteen lämpötila, joka vaikuttaa lumiolosuhteisiin.

Maastohiihdot keskiviikkoiset karsinnat on aikaistettu iltapäivästä aamupäivän puolelle. Torstain sprintin aika-ajot siirtyvät iltapäivän kello 13.45:stä kello 10:een, ja erävaiheet alkavat kello 12.30. Alunperin erävaiheet piti aloittaa kello 16.15.

– Urheilullisesti tämä on paljon parempi. Aurinko vaikuttaa lumiolosuhteisiin joka ikinen minuutti, ja ennen puolta yhtätoista latu-urat ovat varsin hyvät. Kun aloitamme aiemmin, saamme hyvät kisaolosuhteet ja myös säilytämme lumioloja yleisestikin, Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n maastohiihtojohtaja Pierre Mignerey kertoi norjalaislehti VG:lle.

Järjestäjille hyvä uutinen on se, että ennusteiden mukaan viikonlopuksi sää hieman viilenee. Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen miettii, että aikataulumuutokset eivät välttämättä tähän jää.

– Se riippuu, miten television kanssa ovat neuvotelleet (aikatauluista), Pasanen toteaa.

– Meillä on täällä jo harjoitteluajat muuttuneet, ja harjoittelua kisaladuilla on rajoitettu. Latuja yritetään säästää niin paljon kuin mahdollista, niillä kun yritetään tämä kaksi viikkoa kilpailla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut