Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

JHS:n Eero Hirvonen joutuu sivuun yhdistetyn joukkuekisasta rannevamman vuoksi – laukaalaisen paikan ottaa Otto Niittykoski

Eero Hirvonen ei voi kilpailla ainakaan Oberstdorfissa ainakaan yhdistetyn avauskisassa. Emmi Korhonen / Lehtikuva

Reima Rautiainen / STT

Suomen Eero Hirvonen jää pois Oberstdorfin MM-hiihtojen miesten yhdistetyn huomisesta normaalikisasta rannetulehduksen vuoksi. Hänet korvaa nuorten MM-yhdistetyssä Lahdessa pari viikkoa sitten neljänneksi sijoittunut Otto Niittykoski.

Maailmancupista kilpailuja väliin jättänyt Hirvonen on potenut rannettaan toista viikkoa. Hänen on tarkoitus osallistua MM-kisoihin myöhemmin.

Niittykosken lisäksi MM-normaalimatkalla suomalaisista kisaavat Ilkka Herola, Perttu Reponen ja Wille Karhumaa.

Suomalaisilla on Oberstdorfin HS106-normaalimäkeen tuntumaa kahden harjoituskerran verran. Suomen ykkösvaltti Herola oli molempien treenikertojen avauskierroksilla mäessä tukevasti kärkikymmenikössä.

– Tämä on lennokas normaalimäki verrattuna vaikkapa Ramsauhun ja Seefeldiin, kehui Herola, joka on kauden aikana hypännyt maailmancupissa normaalimäistä paremmin kuin suuremmista hyppyreistä.

Herola ja Hirvonen ovat reissanneet maailmancupissa vuosien mittaan paljon yhdessä ja tulleet kavereiksi. Hirvosen vajaat kaksi viime kautta ovat olleet jalkavaivojen vuoksi repaleisia, joten rannevaiva tuli ikävään aikaan.

– Harmittaa Eeron puolesta, mutta tämä on vain yksi kisa, Herola sanoi.

Auringonpaisteisessa Oberstdorfissa yhdistetyn MM-latu oli suomalaisten mukaan "mössöä".

– Suolaaminen voi kuitenkin muuttaa tilannetta, Suomen päävalmentaja Petter Kukkonen huomautti.

Vahvana hiihtäjänä tunnettua Herolaa raskas latu suosisi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut