Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kytösaho ja Aalto jäivät huippusijojen ulkopuolelle MM-normaalimäessä – "Omaan tasoon ei voi olla tyytyväinen"

Niko Kytösaho ja Antti Aalto pääsivät toiselle kierrokselle lauantaisessa miesten normaalimäen MM-kisassa Saksan Oberstdorfissa, mutta eivät kyenneet murtautumaan 20 parhaan joukkoon.

Kytösaho oli lopputuloksissa 26:s ja Aalto sijaa heikompi.

– Ihan hyvä päivä, jos tätä vertaa aiempiin päiviin täällä. Omaan tasoon ei voi kuitenkaan olla tyytyväinen. Paljon parempaan olisi pitänyt pystyä, 98,5 ja 91 metriä hypännyt Kytösaho tuumi Hiihtoliiton ääninauhalla.

Kytösaho oli tyytymätön toimintaansa hyppyrin keulalla.

– Kaikki tapahtuu vähän liian nopeasti eikä oikealla rytmillä. Sen vuoksi ei tule tarvittavaa energiaa, Kytösaho selvitti.

Aallolle jäi kisasta kaksijakoiset tunnelmat.

– Ensimmäinen hyppy oli ok, toinen oli huono, 100,5 ja 88,5 metriä hypännyt Aalto tiivisti.

Kisan kolmas suomalainen Eetu Nousiainen kaatui huonon alastulonsa johdosta avauskierroksen 88-metrisen hyppynsä ja satutti rannettaan. Sen pahemmasta vammasta ei liene kuitenkaan kyse. Nousiaisen loppusijoitus oli 50:s.

Zyla piti johtoasemansa

Kisan voittoon liiteli Puolan Piotr Zyla, joka nappasi uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-kultansa 34-vuotiaana.

Zyla johti kisaa jo avauskierroksen 105-metrisellään ja sinetöi ykköstilansa toisen kierroksen 102,5 metriä kantaneella hypyllään. Zylalla on aiemmin palkintokaapissa suurmäen MM-pronssi Lahdesta neljän vuoden takaa.

Hopeaa otti Saksan Karl Geiger ja pronssia Slovenian Anze Lanisek. Geiger jäi Zylasta 3,5 pistettä.

Maailmancupia ylivoimaisesti johtava Norjan Halvor Egner Granerud jätettiin neljänneksi ja normaalimäen maailmanmestaruutta puolustanut Puolan Dawid Kubacki viidenneksi.

Ensimmäisellä kierroksella vaisusti hypännyt Granerud leiskautti toisella yrittämällään 103 metriä ja nousi sijalta 16 miltei palkintopallille.

Avauskierroksella kolmantena ollut Japanin Ryoyu Kobayashi hyytyi puolestaan lopputuloksissa 12:nneksi.

MM-mäkihypyssä ohjelmassa on seuraavaksi sunnuntaina käytävä sekajoukkuekilpailu.