Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krista Pärmäkoski palautettiin kuopuksen rooliin: "Pitää kysyä vinkkejä kokeneemmilta"

Valmentaja Ville Oksanen lähettää naisten hiihtomaajoukkueen kokeneimmat ässät vapaan hiihtotavan kympille Oberstdorfin MM-kisoissa. Joukkueessa hiihtävät Anne Kyllönen, 33, Laura Mononen, 36, Krista Pärmäkoski, 30, ja Riitta-Liisa Roponen, 42.

– Olen maajoukkueen kuopus. Harva pääsee kokemaan tämän vielä 30-vuotiaana, Pärmäkoski totesi tilanteen hotelli Sonnenbichlin edustalla maanantaina.

– Nyt pitää kysyä vinkkejä kokeneemmilta.

Tosiasiassa myös Pärmäkoski hiihtää MM-kisat mittavalla rutiinilla, sillä hän on kilpaillut MM-tasolla vuodesta 2009. Vuosien 2013–18 kisoista hän keräsi mitaleita, mutta Oberstdorfissa on ollut vaikeampaa viime syksyn sairastelun takia.

– Sairastelu on näkynyt talven kisoissa, koska se tuli pahaan paikkaan ja kesti pitkään. Talvi on ollut taistelua aikaa vastaan, Pärmäkoski kertasi talvea.

– Kivempi olisi pärjätä, mutta tiedän taustat.

Terävyys löytyi pariviestissä

Oberstdorfissa Pärmäkoski oli ensin yhdistelmäkilpailussa 13:s ja sunnuntaina pariviestissä Jasmi Joensuun kanssa seitsemäs. Jälkimmäisessä kilpailussa hän tunsi suksien liikkuneen mukavammin kuin kisa-avauksessa.

– Pariviesti oli hyvää suorittamista, ihan erityyppistä kuin edellisessä kilpailussa. Hiihto oli terävää, Pärmäkoski kertoi.

Parikilpailu vahvisti Pärmäkosken tuntemukset Seiser Almin korkeanpaikan leiriltä.

– Valmistava leiri meni hyvin. Sen takia odotan edelleen parempaa näissä kisoissa, Pärmäkoski jatkoi.

Naisten vapaan hiihtotavan kymppi alkaa tiistaina kello 14.15 Suomen aikaa.

Vastuuvalmentaja: Kymppi ei ole "viestikarsinta"

Naisten hiihtomaajoukkueen vastuuvalmentaja Ville Oksanen kiistää ajatuksen, että naisten vapaan hiihtotavan kymppi Oberstdorfin MM-kisoissa olisi "viestikarsinta". Moni hiihtofani kuitenkin jo pohdiskelee, kuka valitaan neljänneksi edustajaksi torstaina hiihdettävään 4x5 kilometrin kilpailuun.

– Hiihtäjiä ei valittu kympille viestivalintojen takia vaan kauden aiempien kisojen perusteella, Oksanen vakuutti maanantaina.

– Viestiin yritetään rakentaa mahdollisimman hyvä joukkue, ja kaikki kauden kisat merkkaavat valinnoissa.

Oksaselta on turha lypsää viestivinkkejä, sillä valmennusjohto kerää valintojen tueksi tietoa niin pitkään kuin mahdollista. Omien urheilijoiden lisäksi seurannassa ovat vastustajat.

– Viestiasiaa tulee pyöriteltyä mielessä. Onhan se mielenkiintoinen aihe, Oksanen jatkaa ja saattaa hymyillä FFP2-maskinsa suojissa.

– Mielessä on erilaisia skenaarioita, ja olisi hölmö lyödä joukkue lukkoon liian aikaisin. Paperilla on myös ajatus siitä, mitä viisi muuta maata tekee.

Viisi vastustajaa seurannassa

Oksasen tutkassa näkyvät Ruotsi, Norja, Venäjä, Yhdysvallat ja Saksa. Hän miettii sekä hiihtäjävalintoja että hiihtojärjestystä.

– Maailmancupissa ennakointini on yleensä onnistunut. Arvokisoista ei vielä ole tätä kokemusta, mutta pariviestissä osuin hyvin, Oksanen kertoi.

Media yrittää valinnoissa varaslähtöä. Niin nytkin: tiistain kymppi palvelee ensimmäisen vapaan osuuden viestikatsastuksena, jos Johanna Matintalo ja Krista Pärmäkoski sijoitetaan viestissä perinteisen osuuksille sekä Jasmi Joensuu ankkuriksi vapaalla.