Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen urheilun eettinen keskus tutkii Lotta Haralan dopingtapausta – epäillään rikkoneen toimintakieltoaan

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on aloittanut tutkinnan siitä, onko aitajuoksija Lotta Harala rikkonut väliaikaista urheilun toimintakieltoaan. SUEK kertoo tiedotteessaan , että tutkinta kohdistuu Suomen antidopingsäännöstön artiklaan 10.14.3 eli osallistumiskiellon rikkomiseen urheilun väliaikaisen toimintakiellon aikana.

– SUEKin saamien tietojen pohjalta rikkomusta on syytä epäillä ja siksi tämä tutkinta on käynnistetty, tiedotteessa kerrotaan.

Tutkinta valmistuu seuraavan kuukauden aikana ja sen tuloksista tullaan tiedottamaan valmistumisen jälkeen.

Harala antoi positiivisen dopingnäytteen viime elokuussa Espoon gp-kisassa. Dopingnäytteestä löytyi viitteitä 5-metyyliheksaani-2-amiinista, joka on kisassa kielletty piriste.

Harala jättäytyi omaehtoiseen urheilun toimintakieltoon 13. lokakuuta 2020. Toimintakielto päättyi 12. tammikuuta 2021.

Suomen antidopingsäännöstön mukaan "toimintakiellon kohteena oleva urheilija tai muu henkilö ei saa urheilun toimintakiellon tai väliaikaisen urheilun toimintakiellon aikana osallistua missään ominaisuudessa mihinkään kilpailuun tai toimintaan".

Maanantaina Yle Urheilu kertoi, että Haralan ja valmentaja Matti Liimataisen yhteistyö on päättynyt.

– Hän oli ennen päätöstä hakeutunut omaehtoiseen toimintakieltoon eikä kertonut siitä minulle. Siitä meillä oli aika reilusti eri näkemys, että miten olisi pitänyt toimia, Liimatainen sanoi.

Harala, 28, juoksi ennätyksensä 13,07 viime elokuussa.