Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Eurooppa saa ainakin kaksi lisäpaikkaa naisten MM-jalkapalloon 2023

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue ei ole miesten tavoin koskaan pelannut MM-lopputurnauksessa. Ensi vuonna Suomi on mukana EM-lopputurnauksessa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–Ritzau

Euroopan jalkapallomaat saavat ainakin kaksi lisäpaikkaa vuonna 2023 pelattavaan naisten MM-lopputurnaukseen, kertoo tanskalainen uutistoimisto Ritzau maansa jalkapalloliittoon DBU :hun viitaten. Lopputurnaukseen pääsisi 11 Euroopan joukkuetta, ja jatkokarsinnoista yksi eurooppalaisjoukkue voisi saada maanosan 12. paikan.

Uutinen on hyvä muun muassa Suomelle, jonka naiset eivät ole miesten tavoin koskaan pelanneet MM-lopputurnauksessa. Ensi vuonna Suomi on mukana EM-lopputurnauksessa Britanniassa.

Ranskan voittamassa vuoden 2019 MM-turnauksessa pelasi 24 joukkuetta, joista yhdeksän tuli Euroopasta. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattava vuoden 2023 turnaus laajenee 32 joukkueen kilpailuksi.

MM-turnauksen karsinnat alkavat syyskuussa. Lohkot arvotaan 30. huhtikuuta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut