Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kristian Pulli venytti 824 ja EM-pronssille

Markus Karjalainen, STT

Yleisurheilu

Kristian Pulli otti Suomeen ensimmäisen EM-hallikilpailujen mitalin 21 vuoteen. Pulli hyppäsi vimeisellään Torunissa Puolassa tuloksen 824.

Pullin kisa oli nousujohteinen, sillä neljännellä tuli 800, viidennellä 810 ja sitten 824.

Pulli avasi hallikautensa karsinnassa torstaina ja pääsi varmasti jatkoon. Viime kesänä hän ylitti kolmessa kisassa kahdeksan metriä ja hyppäsi SE:ksi 827.

Korkeushyppääjä Ella Junnila selvitti tiensä finaaliin. Junnila selvitti karsinnassa korkeuden 191 ottaen sillä paikan kahdeksan hyppääjän EM-finaaliin, joka on sunnuntai-iltana.

Junnila avasi karsinnan 182:sta ja ylitti sen ensimmäisellään. Seuraavasta korkeudesta eli 187:stä hän pudotti kerran, mutta meni yli toisella. Myös 191 ylittyi toisella. Karsintaraja oli 194, mutta siihen ei rimaa korotettu, sillä 191:n ylitti vain tarvittava määrä eli kahdeksan hyppääjää.

Sara Kuivisto selvisi välieriin 800 metrillä. Porvoolainen hankki paikan rennolla juoksulla, joka toi erässä kolmannen sijan ajalla 2.04,20.

– Se tuntui niin helpolta ja kivalta, että olen ihan fiiliksissä. Koko ajan säästelin, Kuivisto arvioi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kuiviston mukaan alkuerä jätti hyvän tuntuman omasta kunnostaan. Kuivisto kiri viimeisen 200 metrin kierroksen nopeammin kuin kolme ensimmäistä kierrosta.

– Kyllä tuossakin juoksussa sai jo puolensa pitää, hän sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut