Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaipolan Vireen kasvatille Kristian Pullille EM-pronssia kovalla tuloksella

Kristian Pulli hyppäsi edukseen EM-hallikisoissa. Tuloksena pronssi ja Suomen ennätys. Heikki Saukkomaa

STT

Kaipolan Virettä pitkään edustanut jämsäläinen Kristian Pulli hyppäsi myöhään perjantaina halliyleisurheilun EM-finaalissa Puolan Torunissa hienosti. Todella kovatasoisessa kilpailussa suomalainen hyppäsi kuudennella kierroksella oman parhaansa ja Suomen ennätyksen hallissa: 824. Palkinnoksi tuli EM-pronssi.

Pullin sarja oli hieno: 769–777–800–761–810–824.

Jo karsinnassa Pulli paransi joka hypyllä tulostaan. Finaalissa suuntaus oli lähes sama.

Pituuskilpailun voitti Kreikan Tentóglou Miltiádis tuloksella 835, mikä on paras tulos maailmassa tällä hetkellä. Ruotsin Thobias Montler hyppäsi maansa ennätyksen 831 mutta jäi hopealle. Neljänneksi sijoittui Ukrainan Vladyslav Mazur kovalla tuloksella 814.

Pullin mitali on Suomelle 1. EM-halleissa 21 vuoteen.

Sara Kuivisto jatkoi hänkin hyviä otteitaan juoksemalla välieriin 800 metrillä. Porvoolainen hankki paikan rennolla juoksulla, joka toi erässä kolmannen sijan ajalla 2.04,20.

– Se tuntui niin helpolta ja kivalta, että olen ihan fiiliksissä. Koko ajan säästelin, Kuivisto kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kuiviston mukaan alkuerä jätti hyvän tuntuman omasta kunnosta välieriä ajatellen.

– Mutta kyllä tuossakin juoksussa sai jo puolensa pitää. Aika tuuppimista se välillä oli, ja välierissä sitä on enemmän. Mutta kyllä oli hauska päästä juoksemaan tuollaiseen kilpailuun. Sitä olen kaivannut, Kuivisto sanoi.

Kotimaan kisoissa Kuivisto on jäänyt ilman vastusta, mutta Torunissa riittää kirittäjiä.

– Välieristä tavoitellen finaalipaikkaa. Se on mahdollinen, jos saan onnistuneen juoksun.

Kuivisto juoksi helmikuun puolivälissä soolona Helsingissä 800 metrillä Suomen halliennätyksen 2.03,29.

Myös korkeushyppääjä Ella Junnila selvitti tiensä finaaliin kisoissa. Junnila selvitti karsinnassa korkeuden 191 ottaen sillä paikan kahdeksan hyppääjän EM-finaaliin. Finaali kilpaillaan sunnuntai-iltana.

Jyväskylästä äskettäin Tampereella takaisin muuttanut Junnila avasi karsinnan 182:sta ja ylitti sen ensimmäisellään. Seuraavasta korkeudesta eli 187:stä hän pudotti kerran, mutta meni yli toisella. Myös 191 ylittyi toisella. 191 jäi ratkaisukorkeudeksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut