Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lukolle vasta kauden toinen tappio kotona

Asko Tanhuanpää / STT

Lahden Pelicans aiheutti lauantaina SM-liigaa suvereenisti johtavalle Lukolle vasta kauden toisen tappion Rauman Kivikylän Areenalla. Edellisen ja samalla ensimmäisen kerran Lukko hävisi KalPalle 24. marraskuuta numeroin 3–4. Nyt Pelicansille riitti voittoon yksi ainoa maali ottelun päättyessä numeroin 1–0 lahtelaisille.

– Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä, mutta ironista kyllä se hävittiin. Kaikesta huolimatta oltiin kuitenkin menty eteenpäin. Pelaajia ei tappiosta voi syyttää, Lukon valmentaja Erik Hämäläinen tiivisti.

– Pelicans puolusti keskustaa hyvin ja oli uhrautuvainen. Tänään se riitti, oli koronaan sairastunutta Pekka Virtaa tuuranneen Hämäläisen pakko tunnustaa.

Kuten Hämäläinen sanoi, oli Lukko hyvä avauserässä ja kieltämättä myös muissa erissä. Lukon epäonni oli, että hyvä, ellei sitten suorastaan erinomainen oli myös lahtelaisten maalilla pelannut Patrik Bartosak. Tshekkitorjuja joutui venymään kolmannessa erässä kiekon eteen peräti 14 kertaa.

Pelicansin ja samalla koko ottelun ainoan maalin teki Iikka Kangasniemi, kun avauserää oli pelattu reilut 17 minuuttia. Sen jälkeen ei Lukon Lassi Lehtistäkään sitten enää yllätetty.

– Sitkeys ja koko koko joukkueen upea taistelufiilis palkittiin. Lähdemme otteluihin sillä ajatuksella, että huomenna on paikka tehdä itsestä parempi ja nyt se taas onnistui, Pelicansin, päävalmentaja Tommi Nieminen tilitti.

Voitto oli Pelicansille kolmas peräkkäin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut