Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Norja valittaa Kläbon kohtelusta

Kläbo (kuvassa) ja Venäjän hiihtoliiton Bolshunov kamppailivat loppusuoran alkaessa voitosta, ja Bolshunovin sauva katkesi. AFP / LEHTIKUVA

STT–NTB

Norjan hiihtoliitto on tehnyt virallisen valituksen Johannes Hösflot Kläbon kohtelusta. Kläbo saapui ensimmäisenä maaliin sunnuntaina käydyssä MM-kilpailujen 50 kilometrin kilpailussa, mutta tuomarineuvosto vei häneltä maailmanmestaruuden loppusuoran tapahtumien johdosta.

Kläbo ja Venäjän hiihtoliiton Aleksandr Bolshunov kamppailivat loppusuoran alkaessa voitosta, ja Bolshunovin sauva katkesi. Tuomarineuvosto katsoi Kläbon estäneen Bolshunovia ja vei norjalaiselta mestaruuden.

Valitus siirtyy Kansainvälisen hiihtoliiton nimeämän komitean tutkittavaksi. Komitean pitää tehdä päätös asiasta viimeistään 72 tunnin kuluttua valituksen vastaanottamisesta.

– Uskomme, että se oli kilpailuun kuuluva tapahtuma, Norjan joukkueenjohtaja Espen Bjervig viittasi kaksinkamppailuun ja siinä tapahtuneeseen kontaktiin.

Bolshunovin ohi ehti myös Norjan Emil Iversen, joka palkittiin kilpailun voittajana maanmiehensä hylkäyksen jälkeen. Bolshunov nousi toiseksi ja Norjan Simen Hegstad Krüger kolmanneksi.

– Kuvissa näkyy, että Kläbon käsi osui sauvaan, joka päätyy Bolshunovin jalkojen väliin ja rikkoutuu, kilpailunjohtaja Pierre Mignerey kertoi kisan jälkeen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut