Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kauppisen ja Jukurien pitkä yhteinen taival päättyi potkuihin – "Keinot suunnan kääntämiseksi nopealla aikataululla ovat rajoitetut"

Jääkiekkoliitto on pestannut Marko Kauppisen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekkoliigassa viimeisenä oleva Mikkelin Jukurit vapautti perjantaina tehtävistään päävalmentaja Marko Kauppisen. Jo tammikuussa Jukurit ilmoitti, ettei Kauppinen jatka seurassa enää ensi kaudella. Jääkiekkoliitto pestasi mikkeliläisvalmentajan alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen.

Jukurien valmennustiimiin kuulunut Jari Kauppila luotsaa mikkeliläisjoukkuetta kuluvan kauden loppuun.

– Viimeiset viikot ovat olleet tulosmielessä sekä seuralle että kannattajille sanalla sanoen tuskaisia. Vaikka kautta ei ole enää jäljellä kuin 13 peliä, emme halua antaa periksi vaan yritämme kaikkemme, jotta suunta kääntyisi ja saisimme kaudelle kelvollisen päätöksen, Jukurien kehityspäällikkö sekä joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen kommentoi seuran verkkosivuilla .

– Muutokset valmennusjohdossa tässä vaiheessa kautta ovat ehkä epätavallisia, mutta kaikki varmasti ymmärtävät, että keinot suunnan kääntämiseksi nopealla aikataululla ovat rajoitetut, Hakkarainen jatkoi.

Jukurien ensi kauden päävalmentaja on Olli Jokinen, jonka sopimuksen mikkeliläisseura julkaisi helmikuussa.

Kauppinen on mikkeliläisen kiekkokoulun kasvatti ja pelasi mittavan pääsarjauran Suomessa ja Ruotsissa. Hän palasi Jukurien Mestiksessä pelanneeseen joukkueeseen 2015 ja pelasi vielä seuran ensimmäisen liigakauden 2016–17. Sen jälkeen hän valmensi junioreja ennen pestiään liigajoukkueen apuvalmentajana. Päävalmentajaksi hän nousi kesken viime kauden.

Kauppila on vuonna 2014 päättyneen peliuransa jälkeen valmentanut KooKoon organisaatiossa edustusjoukkueessa ja A-nuorissa. Jukurien palkkalistoille hän siirtyi viime vuonna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut