Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruusuvuori kuittasi tappionsa Troickille ja eteni pääsarjaan Dubaissa

Emil Ruusuvuoren, 21, vastustaja avauskierroksella selviää myöhemmin. AFP / LEHTIKUVA

STT

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori selvitti tiensä miesten ATP500-turnauksen pääsarjaan Dubaissa. Ruusuvuori kukisti karsinnan toisella kierroksella serbialaiskonkari Viktor Troickin kevyesti 6–2, 6–2.

Troicki on suomalaiselle erittäin tuttu vastus viime ajoilta, sillä kaksikko kohtasi jo neljännen kerran reilun neljän kuukauden sisällä.

Ruusuvuori, 21, siirtyi keskinäisissä otteluissa nyt 3–1-johtoon. Troicki oli suomalaisnuorukaista parempi maaliskuun alussa Nur-Sultanin haastajakisassa, Ruusuvuori otti voitot helmikuussa Melbournessa ja viime lokakuussa Nur-Sultanissa.

Lauantaina Ruusuvuori voitti karsinnan avauskierroksella Bulgarian Dimitar Kuzmanovin kolmessa erässä.

Dubain turnaus on arvovaltainen, sillä palkintorahaa on tarjolla noin 1,9 miljoonaa dollaria. Turnauksen ykkössijoitettu on Itävallan Dominic Thiem.

Maailmanlistalla sijalla 87 oleva Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella Jordan Thompsonin, jonka ranking on 53:s. Ruusuvuori kukisti australialaisen viime lokakuussa samaisessa Nur-Sultanin turnauksessa, jossa hän nujersi myös Troickin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut