Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Miesten jalkapalloliigan kauden alku siirtyy – "Tämä on paras ratkaisu tässä tilanteessa"

Antti Salmensaari / STT

Miesten jalkapalloliigan hallitus on päättänyt siirtää kauden alkua kahdella viikolla. Hallitus päätti maanantain kokouksessaan yksimielisesti, että koronavirustilanteen takia kauden alkua siirretään alkuperäisestä ajankohdasta. Kausi oli tarkoitus aloittaa 10. huhtikuuta. Uuden päätöksen myötä kausi alkaa 24. huhtikuuta.

– Tämä on paras ratkaisu tässä tilanteessa, kun haluamme mennä terveys ja hyvinvointi edellä ja taata kaikin tavoin yleisölle ja joukkueille turvalliset tapahtumat viime vuoden tapaan. Haluamme pelata mahdollisimman täysimääräisen sarjan, mikä on sekä seuroille että faneille tärkeää, jalkapalloliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen sanoi tiedotteessa .

Kausi alkaa europeleihin osallistuvien HJK:n, Interin, KuPSin ja Hongan keskinäisillä otteluilla. Loput joukkueet aloittavat kautensa 2. toukokuuta. Jalkapalloliiga kertoi tiedotteessaan, että otteluohjelmaan pyritään tekemään mahdollisimman vähän muutoksia.

Eurolopputurnaus jää pois

Jalkapalloliigan hallitus päätti kokouksessa, että kauden päätteeksi pelattava eurolopputurnaus jätetään sarjasta pois. Kausi päättyy viime kauden tapaan loppusarjoihin. Runkosarjaa pelataan 26. syyskuuta asti, jonka jälkeen sarja jakautuu kahtia ylä- ja alaloppusarjaan.

– Rajoituksia on voimassa ja kukaan ei voi tietää, miten tilanne tästä etenee, mutta uskomme ja toivomme, että nyt tehdyllä ratkaisulla pystymme pelaamaan täysipainoisen ja onnistuneen kauden. Toivon mukaan mahdollisimman suurelta osin myös niin, että otteluihin saadaan yleisöä paikalle, Kankkunen sanoi.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut