Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tass: Venäjän tunnussävelenä MM-jääkiekossa on IIHF:n hymni

Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS ei hyväksynyt Venäjän maajoukkueen aikomusta käyttää Katjusha-kansanlaulua. AFP / LEHTIKUVA

STT

Venäjän joukkueen tunnussävelenä kevään miesten MM-jääkiekossa on kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hymni, kertoi uutistoimisto Tass tiistaina lähteisiinsä vedoten.

Venäjän joukkueilta on kielletty maan lipun, hymnin ja tunnusten käyttö urheilun arvokisoissa joulukuulle 2022 saakka, mikä johtuu maan dopingrikkomuksista saamasta rangaistuksesta.

Helmikuussa Tass kertoi , että MM-jääkiekossa tunnussävelen osalta Venäjä aikoo luottaa toisen maailmansodan aikana Neuvostoliitossa suosioon nousseeseen Katjusha-lauluun. Maanantaina kuitenkin kerrottiin, että urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS ei antanut Venäjälle lupaa käyttää Katjusha-kansanlaulua kansainvälisillä urheiluareenoilla. CAS hylkäsi Venäjän Katjusha-pyynnön, koska tuomioistuimen mukaan kaikki hymnit, mitkä liittyvät Venäjään, ovat kiellettyjä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut