Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Enintään kymmenen venäläistä yleisurheilijaa pääsee Tokion olympialaisiin

Kansainvälinen yleisurheiluliitto kertoi, että Tokion olympialaisissa nähdään kesällä enintään kymmenen venäläistä yleisurheilijaa niin sanotun neutraalin lipun alla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion olympialaisissa nähdään kesällä enintään kymmenen venäläistä yleisurheilijaa niin sanotun neutraalin lipun alla. Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics (WA) kertoi asiasta torstaina.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto sulki Venäjän kansainvälisestä kilpailutoiminnasta marraskuussa 2015 valtiojohtoisen dopingin paljastuttua. Sen jälkeen yksittäisiä venäläisiä yleisurheilijoita on nähty arvokisoissa ilman kansallistunnuksia.

WA jäädytti väliaikaisesti venäläisten osallistumisen kisoihin neutraalin lipun alla loppuvuodesta 2019. Torstain päätöksen myötä kymmenen venäläisyleisurheilijan enimmäisraja on voimassa vuoden loppuun. Sen jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.

Puolan Torunissa tässä kuussa kisatuissa EM-hallikisoissa ei venäläisurheilijoita nähty.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut