Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Glen Kamara julkaisi Slavia Prahan pelaajan sanat – rasismista syytetyn Kudelan versio poikkeaa Kamaran julkaisemasta lausunnosta

Glen Kamaran (keskellä) ja Ondrej Kudelan (oikealla) näkemykset sanotuista sanoista eroavat toisistaan paljon. AFP / LEHTIKUVA

Raiko Häyrinen / STT

Jalkapallomaajoukkueen Glen Kamara on julkaissut Twitterissä asianajajansa kirjoittaman lausunnon torstaina jalkapalloilun Eurooppa-liigan ottelussa tapahtuneesta selkkauksesta Slavia Prahan Ondrej Kudelan kanssa.

– Kedel kiisteli Rangersin pelaajan kanssa ja sen jälkeen kun olin yrittänyt puuttua asiaan, hän käski minun olla hiljaa ja sanoi sitten "pieni hetki, ystäväni". Sitten hän tuli luokseni peittäen suunsa ja sanoi korvaani "Olet vitun apina, tiedät että olet", Kamaran lausunnossa kirjoitettiin.

Kamaran lausunnossa Kudelan nimi on kirjoitettu virheellisesti muotoon "Kedel" tai "Kudel".

– Pelaajana en odota itseni enkä kenenkään muun joutuvan sietämään rasistista vihaa kentällä tai sen ulkopuolella vuonna 2021. Ondrej Kedelin ala-arvoinen rasistinen väärinkäytös tapahtui kansainvälisessä pelissä, ja jos Uefa (Euroopan jalkapalloliitto) ei toimi, se katsotaan vihreäksi valoksi rasismille, Kamaran lausunnossa kirjoitettiin.

Slavia Praha julkaisi nettisivuillaan Kudelan version tapahtumista. Sen mukaan Kudela puhui yhdelle Rangersin pelaajista "yhden brutaalin rikkeen" jälkeen.

– Sanoin hänelle "Sinä vitun jätkä". Sanoin sen kuohuksissani, mutta kiistän ehdottomasti, että sanoissani oli mitään rasistista, Kudela sanoi.

Slavia Prahan nettisivujen mukaan Kamara löi Kudelaa nyrkillä pelin jälkeen.

Kaksi Rangersin pelaajaa sai punaisen kortin kovaotteisessa ja kiihkeässä ottelussa, joka päättyi Slavia Prahan 2–0-voittoon ja etenemiseen jatkoon yhteismaalein 3–1. Slavia Prahan maalivahti Ondrej Kolar joutui loukkaantuneena pois kentältä pelin 65. minuutilla, kun Rangersin Kemar Roofen jalka oli osunut häntä kasvoihin. Roofe sai tilanteessa punaisen kortin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut