Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Markkanen jäi pitkäksi aikaa penkille – Utah Jazz ryöpytti 25 pisteen voiton Chicago Bullsista

Lauri Markkanen oli kentällä vajaat 19 minuuttia ja ehti tehdä siinä ajassa kahdeksan pistettä. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Lauri Markkanen ja Chicago Bulls törmäsivät kipeästi NBA-liigan ykkösjoukkueeseen Utah Jazziin maanantain sarjakierroksella. Mestaruutta tosissaan tavoitteleva Utah kukisti pudotuspelipaikan kynnyksellä kamppailevan Chicagon pistein 120–95.

Donovan Mitchell ja Rudy Gobert olivat Utahin tehopelaajat. Mitchell heitti 30 minuutin peliajalla 30 pistettä. Gobert oli tehdä tripla-tuplan, kun hänelle merkittiin 21 pistettä, kymmenen levypalloa ja yhdeksän torjuntaa.

Markkasen heittopeli nikotteli pahasti. Hän yritti kolmen pisteen viivan takaa kahdesti onnistumatta ja osui 12 heittoyrityksellään kaiken kaikkiaan vain kolmesti. Kahdella onnistuneella vapaaheitolla hän kartutti pistesaaliinsa kahdeksaan.

Levypalloja Markkasen käsiin kertyi seitsemän.

NBC Sports -kanavan mukaan Markkanen heitti yhdeksän peräkkäistä hutia, minkä jälkeen hän istui penkillä lähes kokonaisen neljänneksen. Kokonaispeliaika jäi alle 19 minuutin.

Markkanen hyväksyi penkityksen

Markkanen hyväksyi valmentaja Billy Donovanin ratkaisut.

– Luotan Billyyn sataprosenttisesti, eikä hänen tarvitse selittää minulle päätöksiään. Tietenkin asiasta voidaan keskustella, jos hän palaa asiaan, Markkanen totesi NBC Sportsille.

– Valmentaja haki toimivaa kokoonpanoa, enkä kyseenalaista sitä millään tavalla.

Kotijoukkueen pelaajista myös keskushyökkääjä Wendell Carter Jr. ja takamies Coby White olivat vaikeuksissa. Carter jäi pelissä kuuteen ja White heikolla heittoprosentilla kymmeneen pisteeseen.

Zach LaVine kokosi jälleen Bullsille muhkeimman pistesaaliin. Hän heitti 27 pistettä, vaikka pelitilanneheitot onnistuivat vain 40 prosentin tarkkuudella. Thaddeus Youngille merkittiin 14 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Tappio oli Chicagolle kolmas neljästä viime ottelusta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut