Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jenni Saarinen ennätyspistein 14:s naisten lyhytohjelmassa

Jenni Saarinen lähtee sijalta 14 vapaaohjelmaan taitoluistelun MM-kisoissa Tukholmassa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Suomen Jenni Saarinen luisteli lyhytohjelman ennätyspisteensä 63,54 ja lähtee sijalta 14 vapaaohjelmaan taitoluistelun MM-kisoissa Tukholmassa. Saarisen aiempi lyhytohjelman ennätys oli 60,06 syksyltä 2019.

Lyhytohjelman paras oli 16-vuotias venäläinen Anna Shtsherbakova ennätyspisteillään 81,00 ennen Japanin Rika Kihiraa (79,08). Kolmantena on venäläinen Jelizaveta Tuktamysheva pistein 78,86. Venäjän ollessa suljettuna arvokisoista venäläisluistelijat edustavat MM-kisoissa Venäjän taitoluisteluliittoa.

Saarinen, 22, aloitti ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan lyhytohjelmansa kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja keräsi sillä pohjalle mukavat 9,60 pistettä. Ohjelman soolohypyksi valittu kolmoissalchow, pakollinen kaksoisaxel sekä korkeimmalle tasolle arvioidut piruetit ja vaikea askelsarja täydensivät onnistumista.

– Jännitin huomattavasti enemmän kuin kauden muissa kilpailuissa. Kuitenkin adrenaliini toi potkua, ja se auttoi minua tälläkin kertaa eteenpäin. Vapautuminen tapahtui toisen hypyn kohdalla, mutta vasta viimeisen axelin jälkeen sanoin itselleni, että hei, nyt voi nauttia, Saarinen kertoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Tampereen Kooveeta edustava Saarinen on harjoitellut koko kuluneen kauden Oberstdorfissa Michael Huthin valmennuksessa. Ohjelman jälkeen saksalaisvalmentajan sanat ”olen ylpeä sinusta” saivat hymyn Saarisen kasvoille, kuten myös onnistuminen tärkeässä kohdassa.

– Olen hyvillä mielin ja erityisesti ennätykseeni tyytyväinen. Suoritus itsessään oli minulle jo voitto, Saarinen iloitsi.

Naisten vapaaohjelmat luistellaan perjantaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut