Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kiekko-Espoo juhli naisten jääkiekkomestaruutta tyhjässä vierashallissa

Kiekko-Espoon pelaajat juhlivat Sofia Nuutisen tekemää 0-2-maalia. Matias Honkamaa / LEHTIKUVA

Tomi T. Turunen / STT

Kiekko-Espoo voitti 15. kerran jääkiekon naisten Suomen mestaruuden. Anniina Rajahuhta laukoi mestaruuden varmistaneen maalin vajaat kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä. Espoo vei mestaruuden voitoin 3–1.

Poikkeukselliset mestaruusjuhlat käynnistyivät joukkueita, toimitsijoita ja muutamia toimittajia lukuun ottamatta tyhjässä Kuopion jäähallissa, kun tulostaululle jäivät lukemat 2–3 (0–1, 0–1, 1–2). Hallin yleisökapasiteetti on 5 300 katsojaa.

– Kaikki mestaruudet maistuvat yhtä hyvälle. Jokainen mestaruus on erilainen, aina on uusi joukkue ja uusi tarina. Yhtä hienoa voittaminen on aina, jo kahdeksannen mestaruutensa voittanut Rajahuhta tiivisti.

"Koko kautemme oli nousujohteinen"

Kiekko-Espoon ja KalPan piti pelata mestaruudesta myös vuosi sitten, mutta silloin koronarajoitukset estivät loppuotteluiden pelaamisen. Espoolaiset voittivat edellisen mestaruuden kaksi vuotta sitten. Silloin paitoja koristi vielä Bluesin logo.

Kiekko-Espoo pääsi neljännen finaalin päätöserään kahden maalin johtoasemassa, mutta KalPa osoitti sitkeyttään nousemalla vielä tasoihin maajoukkuepelaajiensa johdolla.

Päätöserän ensimmäisellä minuutilla Elisa Holopainen osui alivoimalla rangaistuslaukauksesta. Tasoituksen KalPalle laukoi Tanja Niskanen Saila Saaren ja Holopaisen syötöstä vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua.

– Koko kautemme oli nousujohteinen. Pystyimme tiivistämään puolustustamme kauden edetessä ja loppuotteluissakin pidimme vastustajan tähtihyökkääjät pääsääntöisesti pois erinomaisista maalipaikoista, Rajahuhta arvioi mestaruuden ratkaisua.

Kiekko-Espoo sai torstain otteluun unelma-alun, kun Ella Viitasuo laukoi siniviivan tuntumasta 0–1 jo 58 sekunnin kohdalla. KalPan maalivahti Tiina Ranteella ei ollut tuolloin vielä yhtään torjuntaa.

Toisessa erässä Sofia Nuutinen napautti Viitasuon laukauksen paluukiekosta ylivoimalla vierasjohdoksi 2–0.

Pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittiin kahdessa ensimmäisessä loppuottelussa maalinsa koskemattomana pitänyt Kiekko-Espoon 22-vuotias maalivahti Tiia Pajarinen. Torstaina Pajariselle merkittiin 35 torjuntaa.

KalPan naisille ensimmäinen SM-hopea

KalPalle SM-hopea on seurahistorian paras saavutus. Pronssille kuopiolaiset ovat sijoittuneet 1995, 1996 ja 2017.

Mestarijoukkueesta Nelli Laitisen, Ella Viitasuon, Emmi Rakkolaisen ja Emilia Vesan sekä KalPasta Elisa Holopaisen, Matilda Nilssonin ja Tanja Niskasen kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun maajoukkue aloittaa Vierumäellä puolitoista viikkoa kestävän leirityksen toukokuunsa Kanadassa pelattavia MM-kisoja varten.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut