Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volley aloitti lentopallon Mestaruusliigan loppuottelut kotivoitolla

Ensimmäistä mestaruuttaan metsästävä yleispelaaja Antti Siltala loisti neljännessä erässä, kun Savo Volley kaatoi kolme kertaa peräkkäin lentopallon Mestaruusliigan kultaa juhlineen VaLePan torstaina Pielavedellä 3–1.

Näin Timo Tolvasen valmentamalla Savo Volleylla on mahdollisuus lauantaina Sastamalassa ottaa seuran ensimmäinen mestaruus.

– Meillä oli hyvä lataus koko ottelun ajan. Välieräsarjassa opimme, millä tasolla täytyy pelata voittaakseen, Tolvanen tiivisti.

Savo Volley löysi toisen erän tappion jälkeen kolmannessa erässä saman pelivireen kuin mikä sillä oli avauserässä, ja neljäs erä meni sille vielä selvemmin.

– VaLePa turhautui päätöserässä, ja ero repesi, Tolvanen sanoi.

VaLePa johti neljättä erää 6–4, kun Siltala tuli syöttämään. Muutamaa minuuttia myöhemmin Savo Volley johti erää 14–6, kun VaLePa sortui lukuisiin hyökkäysvirheisiin.

– Savo sai hyvän paineen vastaanotollemme, ja meillä oli epävarma fiilis omassa pelissämme. Savo syötti koko ottelun aggressiivisesti, myönsi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Erän loppukin oli kotijoukkueen näytöstä, ja erä päättyi 25–11 Severi Savonsalmen syötettyä ässän. Savo voitti ottelussa ässät 11–3.

Olli-Pekka Ojansivulla oli koossa seitsemän ässää jo toisen erän alussa. Sen jälkeen Ojansivu iski monta tärkeää pistettä ja päätyi 23 pisteeseen. Hyvää tulitukea hän sai molemmilta yleispelaajilta: Mikko Räsänen teki 12 ja Siltala 11 pistettä.

VaLePan hyökkäyspeli toimi vain hetkittäin

Viidettä kertaa peräkkäin finaaleissa pelaavan VaLePan hyökkäyspeli toimi vain toisessa ja kolmannessa erässä. Sakari Mäkinen ja Romans Sauss tekivät 16, Aaro Nikula 14 pistettä.

– Tämä oli vain yksi tappio. Kun pääsemme lauantaina isoon halliin ja pelaamaan uudella pallolla, olen luottavainen, Nikula sanoi Ruudun haastattelussa.

Savo Volley pelaa vanhemmalla pallolla.

– Erikoista, että nyt pitää etsiä syy tappioon pallojen erosta. Pyöreitä ovat molemmat, Tolvanen sanoi.