Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kurtbayn ja Järvisen protesti ei mennyt läpi – maapaikka Tokion olympiapurjehdukseen on silti lähellä

STT

Suomalaispurjehtijat Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat tiukasti kiinni Nacra 17 -luokassa Tokion olympialaisten maapaikasta.

Kurtbay ja Järvinen olivat lähellä varmistaa maapaikan torstaina purjehtimalla päivän päätöslähdössä ensimmäisinä maaliin. Ykkössija muuttui kuitenkin tuloksissa varaslähdöksi. Suomalaiskaksikko jätti päätöksestä protestin, jonka tuomaristo hylkäsi.

– Saimme tietää juuri ennen protestiajan päättymistä, että kilpailulautakunta epäröi, olimmeko startissa yli linjan eli otimmeko oikeasti varaslähdön. Täytimme viimeisellä minuutilla protestikaavakkeen, mutta se ei mennyt läpi, Kurtbay sanoi purjehduksen ja veneilyn kattojärjestön (SPV) kotisivuilla .

Kurtbay ja Järvinen johtavat Lanzarotella kilpailtavaa maapaikkakarsintaa 20 pisteen erolla toisena olevaan Kreikkaan. Perjantain ohjelmassa on yksi tavallinen lähtö ja tuplapisteet tarjoava mitalilähtö.

49er FX -luokassa maapaikkakarsintaa johtavalla Belgialla on 105 pistettä. Suomen Ronja Grönblomilla sekä Veera Hokalla on pisteitä 146 ja Noora Ruskolalla sekä Mikaela Wulffilla 149.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut