Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Chicagon uusi hankinta Vucevic nousi heti joukkueen tehokkaimmaksi

Chicago Bullsin tehokkain pelaaja oli vastikään Orlando Magicista hankittu Nikola Vucevic. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Siirtoajan viime hetkillä hankittu Nikola Vucevic oli Chicago Bullsin tehokkain pelaaja, kun joukkueen NBA-kausi jatkui vierasottelulla Texasissa. Vucevic heitti 21 pistettä, mutta San Antonio Spurs sai neljän ottelun tappiosarjansa poikki kukistamalla Bullsin 120–104.

Tähdistötason keskushyökkääjä Vucevic vaihtoi Chicagoon Orlando Magicista torstaina.

– Yritän opetella pelitapaamme ja löytää syöttöpaikkoja pelikavereille. Ensimmäiseksi otteluksi tämä oli ihan hyvä, ja oloni tuntui paremmalta pelin edetessä, Vukevic kommentoi ESPN :lle.

Vucevicille Bullsin pelipaidan pukeminen oli erityinen, sillä hän oli nuorena intohimoinen Michael Jordan -fani. Jordanin tähdittämänä Bulls oli 1990-luvun suurseura kuudella NBA-mestaruudellaan. Bulls pelasi Spursia vastaan mustissa paidoissa, jotka olivat Vukevicin suosikit jo lapsena.

Bullsin toiminnanjohtaja Arturas Karnisovas arveli pelaajakauppojen jälkeen, että montenegrolainen Vucevic voi ratkaista joukkueessa monta hyökkäyspään pelillistä ongelmaa.

– Nikola on helppo tuoda tapaamme pelata. Hän sopii hyökkäykseen, jossa paikat vaihtuvat, pallo liikkuu ja pitää tehdä nopeita ratkaisuja, Karnisovas arvioi hankintaansa Chicago Tribunelle .

NBC:lle Bullsia seuraavan toimittaja K.C. Johnsonin mukaan Vucevic halusi pelata mahdollisimman paljon totutellakseen uusiin pelikavereihinsa.

– Päävalmentaja Billy Donovan kysyi minulta, haluanko pelata neljännellä neljänneksellä, vaikka olemme reilusti tappiolla. Sanoin, että haluan, Vucevic sanoi Johnsonin Twitterissä kertaaman keskustelun mukaan.

Pisteiden lisäksi Vucevic merkkautti avausottelussaan yhdeksän levypalloa ja kolme koriin johtanutta syöttöä.

Aloituskokoonpanoon kuulunut Lauri Markkanen heitti 10 pistettä ja otti kolme levypalloa 26 minuutin peliajalla. Joukkueen alkukauden ykkösnimi Zach LaVine heitti 18 pistettä. LaVine on pelannut tällä kaudella kaikki ottelut, vaikka hänen nilkkansa ei ole sataprosenttisessa kunnossa.

Bullsin kausi jatkuu tiistaina Suomen aikaa vierasottelulla Golden State Warriorsia vastaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut