Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lissun Eerikki isänsä jäljillä

Lissun Eerikki liitti nimensä Pelimanni-ajon voittajien kunniatauluun Kaustisen raveissa. / MIA MÄKI-MAUNUS HANDOUT / MIA MÄKI-MAUNUS / LEHTIKUVA

Paavo Eloniemi / STT

Pääsiäisen oikea T75-rivi ratkesi Kaustisella, missä lankalauantain nimilähdön Pelimanni-ajon parhaaksi osoittautui hurjakuntoinen Lissun Eerikki. Ari Moilasen ajama ja Pekka Luukkosen valmentama 10-vuotias ori ravasi voittoon kilpailuennätystä 22,5a sivuavalla ajalla ja liitti näin nimensä voittajien kunniatauluun, jossa on myös Lissun Eerikin isän Erikassonin nimi vuosilta 2008–2010.

– Vuosi on alkanut hevosen kohdalta todella hienosti, Moilanen kehui.

– Pääsimme lähtökiihdytyksessä Polaran taakse, mutta kun se painui sisälle, niin edessä oli vapaata tilaa. Ajattelin, että mennään Ellin Sisun rinnalle pitämään tempoa ja niin teimme.

Lämminveristen Kavioliigan lähtö ravattiin 2 600 metrin matkalla, ja se oli täydellistä Hannu Korven ja Grainfield Aidenin näytöstä. Nopeasti johtopaikalle päässyt valjakko hallitsi juoksun tapahtumia varmoin ottein, eivätkä vastustajat päässeet missään vaiheessa kunnolla edes Grainfield Aidenin kupeelle.

– Homma oli meillä hyvin hanskassa, ja hevonen piti itse huolen siitä, ettei kukaan pääse edes korvalle. Nyt pitää vielä miettiä, ajetaanko seuraavaksi kahden viikon kuluttua Seinäjoki-ajo vai ajetaanko siinä välissä vielä Lahdessa, Korpi totesi.

Pääsiäisen Kaustisen T75-ravit jäivät varmasti hyvin Jasmiina Ahon mieleen, joka oli juhlinut jo kymmenen vuotta sitten pääsiäisenä Kaustisella T75-voittoa. Nyt pientä tallia pitävä Aho laittoi vielä paremmaksi, kun Hannu Torvinen ajoi voitot vimpeliläisen valmentamilla Broomhildalla ja Just A Flirtillä.

Suosikkipitoisen ja vain reilut 53 euroa palauttaneen ravivedon muita voittajia olivat rivin suurimpana yllättäjänä 10 prosenttia pelattu Virin Veijari, viidennen peräkkäisen voittonsa napannut Callela Lincoln sekä kauden avaustolppansa oikeassa paikassa saanut Hujake.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut