Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Chicago menetti johtonsa Atlantaa vastaan – Zach LaVine teki 50 pistettä

Chicago Bullsin Zach LaVine (edessä) iski ottelussa 50 pistettä. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

Mari Areva, Milja Rämö, Petteri Ikonen / STT

Koripalloliiga NBA:ssa Chicago Bulls menetti kahden jakson jälkeen johtonsa ja joutui antautumaan isäntäjoukkue Atlanta Hawksille lukemin 108–120. Chicago oli voittanut kolme edellistä otteluaan.

Bullsin Zach LaVine iski ottelussa 50 pistettä, joista 39 pelin ensimmäisellä puoliskolla. Kyseessä oli LaVinen uran korkein pistemäärä. Chicago Tribune -lehden mukaan viimeksi ensimmäisellä puoliskolla Chicagolle 30 pistettä on pussittanut legendaarinen Michael Jordan.

– Se mies on myytti, LaVine kommentoi Jordania Bullsia seuraavan toimittajan K.C. Johnsonin mukaan .

Nikola Vucevic puolestaan ylsi jälleen tupla-tuplaan tekemällä 25 pistettä ja ottamalla kymmenen levypalloa.

Vucevic yltyi kehumaan LaVinen peliesitystä.

– Se oli spesiaalia. En ole ollut aiemmin mukana tällaisessa. Se näytti niin helpolta. Hänen ei tarvinnut pakottaa eikä yrittää väkisin. Se tuli niin luonnollisesti, Vucevic sanoi lehdelle .

– Toivon, että olisimme voineet hoitaa hommamme paremmin, auttaneet häntä voittamaan ottelun ja tehneet illasta vielä erityisemmän hänelle. Tiedän, että hän toivoi sitä, että voittaisimme.

Chicagon suomalaisvahvistus Lauri Markkanen teki viisi pistettä ja otti viisi levypalloa. Peliaikaa Markkanen sai noin 27 minuuttia. Hän ei ollut mukana avauskokoonpanossa.

"Kilpailullisena tyyppinä sitä haluaa pelata mahdollisimman paljon"

Bullsin valmentaja Billy Donovan kertoo NBC Sportin perjantaina julkaistussa artikkelissa, kuinka arvostaa Markkasta ja myös hieman syrjässä ollutta Coby Whitea. Media kirjoittaa, että molemmat ovat siirtyneet ydinpelaajiksi keskeisten aloituspelaajien rooleista.

– Uskon yhä, että he ovat tärkeä osa joukkuettamme, Donovan sanoi.

Markkanen sanoo medialle, että kaikkien on tehtävä uhrauksia.

– Kilpailullisena tyyppinä sitä haluaa pelata mahdollisimman paljon. Mutta en voi kontrolloida sitä, joten hyväksyn roolini ja teen kaikkeni saamillani peliminuuteilla, Markkanen sanoi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut