Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hauskuutta korostanut Hulkko löysi SE-vauhdin jo kisakauden aluksi, Liukkonen kauhoi kauden parhaansa

Ida Hulkko on saavuttanut olympiapaikan jo aiemmin. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Ida Hulkko paransi 100 metrin rintauinnin Suomen ennätystään Tukholmassa. Tokion olympialaisiin valittu Hulkko ui 50 metrin altaassa kaksi altaanmittaa aikaan 1.06,88. Hulkon viime vuoden kesäkuussa uima entinen Suomen ennätys parani kaksi sekunnin sadasosaa.

Hulkko avasi Tukholmassa kautensa ja oli tyytyväinen viikonlopun antiin. Hän yltää SE-ajallaan vuoden 2021 maailmantilastossa sijalle kuusi.

– Pystyin asennoitumaan kisaamiseen hauskuuden ja nauttimisen kautta. Hyvä aloitus kaudelle ehdottomasti, Hulkko kommentoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkon SE-aika riitti Tukholmassa kolmossijaan. Jenna Laukkanen oli finaalin seitsemäs ajalla 1.08,90.

Ari-Pekka Liukkonen ui sunnuntaina päämatkallaan 50 metrin vapaauinnissa toiseksi ajalla 22,12. Aika on Liukkosen kauden paras, ja se yltää tämän vuoden maailmantilastossa jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Laura Lahtinen kiirehti Tukholman kisojen päätöspäivän A-finaaleissa myös kärkikolmikkoon. Hän ui 200 metrin perhosuinnissa kolmanneksi ajalla 2.11,56.

Viikonloppu oli suomalaisuimarien viimeinen tilaisuus antaa EM-näyttöjä. EM-kisat järjestään Unkarin Budapestissa 17.–23. toukokuuta. Uusina EM-rajan rikkoivat Anton Herrala 50 metrin vapaauinnissa ja Siiri Einiö 50 metrin rintauinnissa.

Kotimaan kisa-altaissa Vaasassa Martta Ruuska rikkoi EM-rajan 200 metrin rintauinnissa.

Uimaliitto nimeää EM-joukkueen alkuviikolla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut