Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Naisten EM-jalkapallon kaikki joukkueet selvillä – Portugali ei yltänyt lopputurnaukseen

Suomi kohtasi Portugalin helmikuussa Helsingissä. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Suomen kanssa samassa EM-karsintalohkossa olleen Portugalin naisten jalkapallomaajoukkueen tie tyssäsi jatkokarsintoihin.

Venäjä ja Portugali pelasivat jatkokarsintojen toisessa pelissä maalittoman tuloksen Moskovassa. Venäjä oli napannut otteluparin avausosassa 1–0-vierasvoiton, joten se eteni EM-lopputurnaukseen yhteismaalein 1–0.

EM-turnaus pelataan kesällä 2022 Englannissa. Lopputurnauspaikkansa olivat jo aiemmin varmistaneet kisaisäntä Englannin lisäksi Suomi, Hollanti, Belgia, Tanska, Ranska, Saksa, Norja, Espanja, Ruotsi, Itävalta, Islanti ja Italia.

Viimeiset turnauspaikat menivät tiistain myöhäisillassa Sveitsille ja Pohjois-Irlannille. Sveitsin ja Tshekin jatkokarsintaparin molemmat pelit päättyivät 1–1. Ratkaisu löytyi vasta rangaistuspotkukisasta, jossa Sveitsi oli parempi. Pohjois-Irlanti voitti kotonaan Ukrainan 2–0 ja nappasi EM-paikan yhteistuloksella 4–1.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut