Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten EM-jalkapallon kaikki joukkueet selvillä – Portugali ei yltänyt lopputurnaukseen

Suomen kanssa samassa EM-karsintalohkossa olleen Portugalin naisten jalkapallomaajoukkueen tie tyssäsi jatkokarsintoihin.

Venäjä ja Portugali pelasivat jatkokarsintojen toisessa pelissä maalittoman tuloksen Moskovassa. Venäjä oli napannut otteluparin avausosassa 1–0-vierasvoiton, joten se eteni EM-lopputurnaukseen yhteismaalein 1–0.

EM-turnaus pelataan kesällä 2022 Englannissa. Lopputurnauspaikkansa olivat jo aiemmin varmistaneet kisaisäntä Englannin lisäksi Suomi, Hollanti, Belgia, Tanska, Ranska, Saksa, Norja, Espanja, Ruotsi, Itävalta, Islanti ja Italia.

Viimeiset turnauspaikat menivät tiistain myöhäisillassa Sveitsille ja Pohjois-Irlannille. Sveitsin ja Tshekin jatkokarsintaparin molemmat pelit päättyivät 1–1. Ratkaisu löytyi vasta rangaistuspotkukisasta, jossa Sveitsi oli parempi. Pohjois-Irlanti voitti kotonaan Ukrainan 2–0 ja nappasi EM-paikan yhteistuloksella 4–1.