Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HPK:n Kontiolan neljän tehopisteen show varmisti pörssivoiton – "Maestrona siinä"

Pasi Honkanen / STT

HPK:n ykkössentteri Petri Kontiola, 36, voitti Liigan pistepörssin kautta aikojen vanhimpana pelaajana. Samalla HPK päätti kautensa 4–5 -kotitappiolla SaiPalle.

Seinäjokelaiskasvatti, Tapparassa SM-liigaan noussut Kontiola vietti päätöskierroksella kolmen (1+3) pisteen iltaa ja nosti kauden pistesaldonsa 55 (14+41) pinnaan.

Kontiola palasi täksi kaudeksi liigaan 13 vuoden tauon jälkeen. Hän voitti kahdeksan vuotta sitten MM-kotikisojen pistepörssin ja maalikuninkuuden. Hänet valittiin noiden kisojen parhaaksi hyökkääjäksi.

Kontiola voitti SM-liigan pistepörssin kolmantena HPK:n pelaajana. Aiemmin HPK:sta pistepörssin ovat voittaneet Teppo Kivelä (1990–91) ja Tomas Kucharcik (2002–03).

– Lähdimme sukkasillaan iltaan. Toinen erä oli hyvä, Kontiola maestrona siinä. Meillä oli kaksijakoinen kausi. Kausi loppuu nyt alkukauden sössimiseen, sanoi HPK:n valmennusryhmästä Janne Sinkkonen.

SaiPan tehomies Niko Kautiainen (1+2) vei pelin jatkoajalle vain sekunti ennen loppua. Kautiainen, 19, pelasi vasta viidennen liigapelinsä. Aiemmissa neljässä ottelussa hän oli saalistanut vain yhden syöttöpinnan.

– Pirteä jääkiekkopeli, jossa Kontiola varmisti pistepörssivoiton. Nousimme kahden maalin takaa voittoon, SaiPan valmentaja Ville Hämäläinen kertoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut